Xbox one ve ps4

KerayG

Megapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba ben konsol almaya karar verdim.Araştırdım videolara baktım ve Ps4 almaya karar verdim.Ama dün öğrendim ki online oynamak için Psn plus almak gerekiyormuş.Xbox da böyle bir şey var mı?yoksa kinect için zaten Xbox düşünüyorum.Hangisini alayım?

Xbox Live Gold üyelik var. Konsolu konsol yapan ona özel oyunlardır. Özel oyunları inceleyin ona göre karar verin. Örneğin Halo oyunları sadece Xbox'ta yer alıyor.
Onun dışında konsol ile PC arasındaki makas iyice daralmaya başladı. Konsoldan bağımsız yapımcılar PC pazar payından kendilerini esirgemek istemiyorlar, o yüzden oyunları bir şekilde PC pazarına da sunuyorlar.
Ayrıca eskiden konsola özel oyunlar "Arcade" oyunlardı. Örneğin God of War serisi. Artık oyunlar FPS türünde ağırlıklı çıkmaya başladı. Bu da klavye farenin her zaman üstün olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.
Açıkçası ben konsol almak için pek bir neden göremiyorum. PC'de oyun zenginliği daha fazla ve performans yönünden daha iyi. Zaten konsola çıkan özel (exclusive) oyunlar çok fazla değil.
PC'de DualShock 3 kullanıyorum. Bazı oyunlar gamepad ile oynamaya uygunken, bazı oyunlar işkenceye dönüşebiliyor. Örneğin Witcher 2 klavye mouse ile daha iyi.
Kısacası konsol alırken özel oyunlarına bakın. O oyunu oynamak ne kadar istiyorsunuz iyice düşünün.
Bu arada konsolda oyun fiyatları pahalı olduğu için çok fazla oyun alacaksanız gene tercih etmeyin.
Ben fazla oyun oynamam, oynayacağım oyun bellidir diyorsanız konsol almayı düşünebilirsiniz. Örneğin sadece Fifa, Pes yanına da GTA5 oynayacağım diyorsanız konsol düşünebilirsiniz.

Xbox One'da online oyun oynayabilmeniz için Xbox Live Gold üyeliği almanız gerekiyor. PS4'te de PS Plus üyeliği almanız gerekiyor.
Hangisini alacağınız konusu da tamamen sizin tercihiniz, exclusive oyun tercihiniz...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı