Xbox Series (9. Nesil) Gamepad Sol Analog Takılma – Hall Effect Modül Tavsiyesi

SinanEroğlu

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 9 9900x
MSI B650 Carbon WIFI
DDR5 128GB Ram
MSI 3060 TI (Güncellenecek)
Asus 7.1 Rog Phoebus
EVGA 850 Gold Psu (Güncellenecek)
Steelseries Apex 7
Steelseries Rival 5
Razer Tiamat 7.1
Meslek
Senior Rigger & Environment modeller
Merhaba arkadaşlar,

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Xbox 9. nesil (Series) gamepad'imin sol analogunda klasik takılma problemleri başladı. Bu yüzden analog modülünü tamamen değiştirip yerine Hall Effect tabanlı bir modül takmayı düşünüyorum.

Biraz araştırma yaptım ama hangi markanın daha iyi olduğu konusunda net ve güvenilir bilgiye ulaşamadım. Türkiye’de genelde no name ürünler ağırlıkta, bir de "Xmax" isimli bir marka gördüm. Ancak bu marka hakkında da fazla bilgiye rastlayamadım. Sadece ürün satış sayfasında "iyi" diyen birkaç yorum var, o kadar.

Amazon üzerinden Gulikit Hall Effect modüllerini buldum. Çifti, vergiler dahil yaklaşık 1030 TL civarına geliyor. Bildiğim kadarıyla Gulikit bu işin "en iyisi" olarak geçiyor ama ona dair de bazı olumsuz yorumlar gördüm. Yani biraz üretimden üretime şans faktörü mü devreye giriyor, emin olamadım.

Bu konuda deneyimi olan, özellikle Hall Effect modül kullanan arkadaşların önerilerine açığım. Marka tavsiyesi, kalite farkları veya dikkat edilmesi gereken şeyler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Hocam bildiğim kadarıyla burada marka olarak k-silver ve gulikit biraz önde. Gulikit jh13 isimli modüle sahipken k-silver jh16 ya sahip klasik kontrolcüler için. K-silver olan her konuda daha iyi diğerine göre hem hassasiyet hem de sticklerin merkezi konumlandırılmasında daha iyi lakin satışı nerede var tam bilmiyorum. Aliexpresste gördüm ama altında gamesir g8 galileo ve vader 4 pro için yazıyordu. İsterseniz satıcıya xbox ile uyumunu sorup satın alabilirsiniz
K-silver jh16 hall effect module
Yazıp aratabilirsiniz

Selamlar cevabın için çok teşekkür ederim, Gulikit'i Amazonda buldum çok emin olamadım ama PS5 ve Xbox Gamepad için olan modüller aynı sanırım. Yani satılan ürünlerde bir ayrım yapmamış satıcılar, K-Silver'a bakayım.

Hocam bildiğim kadarıyla burada marka olarak k-silver ve gulikit biraz önde. Gulikit jh13 isimli modüle sahipken k-silver jh16 ya sahip klasik kontrolcüler için. K-silver olan her konuda daha iyi diğerine göre hem hassasiyet hem de sticklerin merkezi konumlandırılmasında daha iyi lakin satışı nerede var tam bilmiyorum. Aliexpresste gördüm ama altında gamesir g8 galileo ve vader 4 pro için yazıyordu. İsterseniz satıcıya xbox ile uyumunu sorup satın alabilirsiniz
K-silver jh16 hall effect module
Yazıp aratabilirsiniz

Link paylaşmak sanırım sorun değildir diye düşünüyorum.

Selamlar cevabın için çok teşekkür ederim, Gulikit'i Amazonda buldum çok emin olamadım ama PS5 ve Xbox Gamepad için olan modüller aynı sanırım. Yani satılan ürünlerde bir ayrım yapmamış satıcılar, K-Silver'a bakayım.

Link paylaşmak sanırım sorun değildir diye düşünüyorum.
Tmr olması daha iyi hall effectten, bulan firma zaten tmrı gulikit bu da üzmeyecektir

Hatta daha iyi bir teknoloji daha mantıklı

Sanırım işkence olacak kısım kalibrasyonu, peki standart olanlarından alsam yani hallefect olmayan düz analog modulü aldığımda onda da kalibrasyon var mı? gerçi çok zor iş değil sanırım kalibrasyon kısmı. Kalibrasyon ile ilgili izlediğim videolarda basitçe yapıyorlar.

Sanırım işkence olacak kısım kalibrasyonu, peki standart olanlarından alsam yani hallefect olmayan düz analog modulü aldığımda onda da kalibrasyon var mı? gerçi çok zor iş değil sanırım kalibrasyon kısmı. Kalibrasyon ile ilgili izlediğim videolarda basitçe yapıyorlar.
Kalibrasyon aynıdır hepsinde yaklaşık hazır değiştirmişken uzun ömürlü bir şey olmadı daha iyi olur

Evet dediğin doğru 10 kere aynı işi yapmayayım, tamam ben bu amazondakini sipariş edeyim o zaman Xbox için yine teyit ederek. Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı