Xbox series s için 7.5GB RAM yeterli midir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba.
Kafamda bir soru var ve bu konu hakkında bir bilgim olmadığı için size danışıyorum. Bugün bilgisayarda 1080P 60FPS için 8 GB RAM az kalırken, Xbox’ın iddiasına göre 1440P 60FPS için 7.5GB RAM nasıl yeterli olur aklım almıyor. Güvendiğim bir arkadaş upscale gibi bir şeyler söyledi ama gene de size de bir danışmak istedim. Nasıl oluyor da böylesine düşük bir RAM ve teroflops değeri uzun yıllar götürebiliyor, yüksek çözünürlükte oyun açabiliyor?
Şimdiden teşekkürler.

Hocam, konsol işletim sistemi farklı. Zaten 1440P için sanal çözünürlük kullanacaklar. Konsollar PC gibi fazla işlem yapmadıkları için RAM paylaşımında aslan payı GPU'ya kalıyor. Oyunlar optimize olarak geliyor. Sizin herhangi bir grafik ayarı şansınız yok. Ancak parlaklık falan ayarlayabilirsiniz. Olayı budur.

Örnek olarak Windows 10 kullanıyorum, 13 saattir bilgisayar açık ve şu an açık olan birçok program var. Oyun yok. En çok RAM'i Opera kullanıyor 1.1 GB ile. Fakat toplamda 7.4 GB'lık bir kullanım söz konusu. Boştayken zaten minimum 3 GB RAM kullanımı var. Onun dışında oyuna giriyorum, genellikle 3-4 GB kullanıyorlar. Xbox'ın kullanacağı işletim sisteminin hafifliği olunca 7.5 GB RAM yeterli olur zaten. Windows ile tamamen aynı mantıkta değil işletim sistemleri.

Çünkü Xbox Series S özelleştirilmiş bir Windows çalıştırıyor.

Arkada işletim sistemi RAM'de yer kaplamıyor çok fazla.

Hem optimizasyon daha iyi konsolda.

Ona bakarsak Nintendo Switch'te 4GB RAM var ve Witcher 3 açıyor?
Peki bu durumda bu konsol güncel oyunları şöyle 5-6 sene oynatacak mıdır ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı