Xbox Series S satılıp PS5'e geçilir mi?

beydirbey

Hectopat
Makaleler
1
Yaklaşık 1.5 senedir Xbox Series S kullanıcısıyım, Xbox'taki oyun kütüphanem de gayet iyi, gamepass/ubisoft Plus gibi aboneliklerim var. GTA 6 çıktığında uzun süre oynayacağım için daha iyi grafiklerde ve FPS de oynamak istiyorum oyunu o yüzden 2026 başı gibi konsolumu 2. el olarak satıp üstüne para ekleyerek PlayStation 5'e geçmek istiyorum zaten o dönemler yılbaşı/kara cuma dönemine denk geldiği için daha rahat alacağımı düşünüyorum. 2026 başına kadar da Xbox'taki kütüphanemi bitiririm. Ek olarak özel oyunlardan çok azını oynadım o da geçmem için bir sebep. Sizce mantıklı mı?

Ben de PS5'e geçmek için dün Series S2i satışa koydum. Garantisi bitti 7-8 bine satarım diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS5 Pro daha mantıklı olur. GTA 6'yı şu grafiklerde PS5 ve Series X 45 FPS'i zorlayabilir en fazla diye düşünüyorum.

30-35k arasında sarı site üzerinden alabilirsiniz. Kendiniz gidip alabilecekseniz ortalama 25-30k arasına gelir. TR PS5 parasına geliyor yani.

PS5 Pro daha mantıklı olur. GTA 6'yı şu grafiklerde PS5 ve Series X 45 FPS'i zorlayabilir en fazla diye düşünüyorum.

Yani PS5 Pro bence bu dönemde mantıklı değil ben aldıktan 2 maksimum 3 sene sonra PS6 çıkacak ve yeni çıkan exclusive oyunlar PS5 Pro'ya gelecek mi muamma. Kendim sınırdaki ülkelere gidip 25-30k ya alabiliyorsam mantıklı olabilir aslında.

Hocam kütüphanenizde güzel oyunlar varsa Series X'e geçin biraz pahalı olabilir ama donanım açısından daha iyi bir cihaz bende aynı şekilde digital Series X düşünüyorum ama özel oyun falan oynarsanız PS5'te güzel cihaz.

Hocam PS6 Kasım 2027’de gelecek. GTA 6 artık bence ertelenme yaşamaz ve 2026 mayısta çıkar. 1,5 yıl PS5 Pro’da en iyi şekilde GTA 6 oynayacaksın. Diğer gelecek exclusive oyunları zaten Pro modelin avantajıyla oynayacaksın ve eski birçok oyun da Pro desteği aldı senin oynamadığın eski oyunların belki %95’i de Pro yaması aldı. PS6 çıkınca istersen satarsın zaten Playstation piyasası hızlı oluyor hem zarar etmez hem de şu kalan 2,5 seneyi daha iyi geçirirsin.
Bu arada illa 2,5 sene sonra konsolu değiştirmek zorunda değilsin. PS6 çıktıktan sonra 3 sene PS5 nesli güncel oyun desteği alacak. Haliyle 2027’den sonra gelecek bir oyunu zaten yine oynarsın totalde 5-6 yılı var PS5 Pro’nun.

Series X, donanım artısını 5 yılda PS5’e karşı neredeyse hiç gösteremedi aksine birçok oyunda optimize ile PS5 daha iyi deneyim sundu. GTA 6’da da PS5 ile aynı deneyimi sunacaktır. Ayrıca oynamadığı özel oyunlar varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…