İkisinin arasında çok fark var. PS5 ile S karşılaştırmak uygun değil. X ile karşılaştırmak daha doğru. İkisi için bütçeniz varsa X düşünün bence.
Ve S kötü konsol olmasa da X alınması çok daha iyi olur her açıdan. Özellikle 4K TV için.
Benim şahsi fikrime gelirsek de açıkçası mağaza ucuzluğu, geriye dönük uyumluluk (Xbox 360, Xbox Original), Quick Resume, Game Pass'e çıkan oyunun ilk günden oyun gelmesi özelliği sebebiyle ben tamamen Xbox'a geçtim. Ben de S ve PS5 vardı. S'i satıp X'e yükselttim. PS'yi artık kullanmıyorum. Çünkü mağazası tamamen kazık, kendimi kazıklanmış hissediyordum sürekli. Aynı oyunu 10 kat ucuza almak varken niye pahalıya alayım PS'de oynayacağım diye düşünerek hareket ettim. Ve PS Store'da sadece ucuz kalan tek tük oyunlar var. Yani genel anlamda bir pahalılık var. Bak şu ucuz vesaire diyenler olacak olursa diye eklemek istedim.
Özel oyun konusunda da artık ikisi de PC'ye çıkarıyor. Fakat Xbox'ta God of War gibi sinematik ve RPG ögeleri bulunan aksiyon macera oyunları pek yok. Daha çok FPS, TPS, online oyunlar vesaire var. Yine de PS fanboylarının sürekli kullandığı "özel oyun yok" cümlesi tamamen palavradan ibaret, haberiniz olsun.
Son olarak şunu diyeyim. Günümüzde artık ikisini de almasanız olur, düzgün bir PC alın daha mantıklı. Konsol almak istiyorsanız da bence X'i düşünebilirsiniz. Ama God of War, Last of Us, Uncharted gibi daha çok sinematik, aksiyon ve macera oyunlarını seviyorsanız PS5 Slim de düşünebilirsiniz. İkisi de güzel konsollar.