Xbox Series X FPS kilidi neden var?

ceos

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar One X kullanıcısıydım sattım şu an ya PC ya da Xbox Series X alacağım ama aklıma bir şey takılıyor. One X de 30 FPS veren RDR2 AC Origins gibi oyunlar Series X de de 30 FPS kilitli yani neden FPS Boost özelliği çoğu oyunda yok? 30 FPS günümüzde çok yetersiz ve sizce bu tür eski hikayeli oyunlara FPS Boost gelir mi gelirse ne zaman gelir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunların optimizasyonu ile alakalı. Örneğin Warzone yeni konsollar çıktığı zamanlar 120FPS sabitlerken Apex Legends hala 60 FPS veriyor. Bahaneleri ise şu an için PS4 oynayanlarla eşitsizliği getirdiği için(yersen).

Merhabalar One X kullanıcısıydım sattım şu an ya PC ya da Xbox Series X alacağım ama aklıma bir şey takılıyor. One X de 30 FPS veren RDR2 AC Origins gibi oyunlar Series X de de 30 FPS kilitli yani neden FPS Boost özelliği çoğu oyunda yok? 30 FPS günümüzde çok yetersiz ve sizce bu tür eski hikayeli oyunlara FPS Boost gelir mi gelirse ne zaman gelir?

2 ay once Xbox One S de RDR 2 60 FPS aliyordum Series X ve One X de bu sorun nasıl olabilir?

Bu kilitler oyunların içerisinden ekleniyor genelde. Oyunun kaynak kodu ve oyun motoru üreticisinde bulunduğu için açılması için oyun üreticisinin müdahalesi gerekiyor. Sony ve Microsoft zaten kendi oyunlarının çoğu için yama çıkardı. FPS sınırı olmayan ancak oyunun yapıldığı donanımın sınırı yüzünden yüksek FPS'e çıkmayan oyunlarda ise FPS Boost açıldığında FPS artışı sağlar.

PC deki FPS ile konsoldaki FPS aynı olmuyor konsolda %1 FPS değeride anlık FPS ile aynı fakat PC de bu durum aynı değil, bu yüzden PC de oyunlar konsoldaki gibi akıcı olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı