Xbox Series X kolu trigger titreşimi nasıl ayarlanır?

Vejetaryen Aslan

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Trigger titreşimlerinin etkin hale gelmesi için Windows Gaming ınput API gerekiyormuş. İnternette okuduğum bir yazıda bazı oyunları konfigüre edebiliyormuşuz.
Game Pass'te Forza oynarken triggerlar titriyordu fakat Steam sürümüne geçtim triggerlar titremiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim herhangi bir bilgisi olan var mı?

Hocam ben Steam'den özellikler> kontrolcü > Steam girdisini devre dışı bırak dedim düzeldi.
Sanırsam siz normal titreşim için bahsediyorsunuz? Tetik tuşlarının titremesinden bahsediyorum hocam yanlış anlaşılma var sanırım. Dediğinizi deneyeceğim tekrar haber ederim. Ne yazık ki işe yaramadı hocam sağolun yine de.

Son düzenleme:
Sanırsam siz normal titreşim için bahsediyorsunuz? Tetik tuşlarının titremesinden bahsediyorum hocam yanlış anlaşılma var sanırım. Dediğinizi deneyeceğim tekrar haber ederim. Ne yazık ki işe yaramadı hocam sağ olun yine de.
Bende tetiklerden bahsediyorum hocam ingilizce bir yazı okumuştum sizin için türkçeye çevirim geliyorum bekleyin biraz.

Birçok oyuncu, Steam'de Forza Horizon 4 oynarken Xbox Kontrolcüsünün titreşimi veya tetik titreşimi olmadığını bildiriyor. Bu sorunu düzeltmek için Steam girişini devre dışı bırakın. Forza Horizon 4 > Özellikler > Kontrolcü > Steam girişini devre dışı bırak'a sağ tıklayın. Bu bağlantıya gidin ve X1nput v2.0'ı indirin.64bit klasörünü açın ve ardından XInput1_3.dll dosyasını kopyalayın ve Forza Horizon 4'ün kurulum klasörüne yapıştırın.Bu düzeltme ile Xbox One Kontrolcüsü'nün tetik titreşimi veya titreşimi çalışmaya başlayacaktır.

Son düzenleme:
Bende tetiklerden bahsediyorum hocam ingilizce bir yazı okumuştum sizin için türkçeye çevirim geliyorum bekleyin biraz.

Birçok oyuncu, Steam'de Forza Horizon 4 oynarken Xbox Kontrolcüsünün titreşimi veya tetik titreşimi olmadığını bildiriyor. Bu sorunu düzeltmek için Steam girişini devre dışı bırakın. Forza Horizon 4 > Özellikler > Kontrolcü > Steam girişini devre dışı bırak'a sağ tıklayın. Bu bağlantıya gidin ve X1nput v2.0'ı indirin.64bit klasörünü açın ve ardından XInput1_3.dll dosyasını kopyalayın ve Forza Horizon 4'ün kurulum klasörüne yapıştırın.Bu düzeltme ile Xbox One Kontrolcüsü'nün tetik titreşimi veya titreşimi çalışmaya başlayacaktır.
Çok teşekkürler hocam ilk başta dediğiniz steam girdisini devre dışı bıraktım fakat olmamıştı. Bunu da deneyeceğim teşekkürler ilginiz için. Peki ben bunu (eğer oyun tetik titreşimi destekliyorsa) diğer oyunlar için de kullanabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı