Xbox Series X vs PS5

Cadalose

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba forumda yeniyim o yüzden yanlışlarım olursa kusura bakmayın yurt dışından PS5 veya Xbox Series X almak istiyorum ama karasızım PS5 Controller olarak iyi DualSense iyi bir deneyim olur ama yükleme ekranlarında FPS olarak Xbox daha iyi galiba. Bir sürü video izledim Xbox 3.8 GHz işlemci PS5 3.5 Xbox 12 teraflops PS5 10 küsur. Karasızım Warzone çoğunlukla oynarım bir de Cold War Xbox'ın bu oyunlarda daha iyi çalıştığını duydum Xbox'ın controllerında şarj edilebilen pil var ve Xbox her oyunu 120 FPS üzeri oynatıyor. PS5 öyle değil ama güncelleme gelmiş PS5'e galiba güncelleme hakında da bilginiz varsa söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık konsol alırken konsol fiyatı ve özelliği kadar oyun fiyatları da önemli, bence önce oynamayı düşündüğün oyunları incele ve hangi konsolda ne kadar fiyata erişebileceğine bak.

Bir sürü video izledim Xbox 3.8 GHz işlemci PS5 3.5 Xbox 12 teraflops PS5 10 küsur.
Konsolda bileşenlerin pek önemi yoktur ikisi de iyi performans verir çünkü oyunlar her zaman o konsola özel optimize edilir ona göre çıkartılır. Konsol seçimini güce göre değil oynamak istediğin oyunlara göre yap. Öncelikle iyi bir seviyede bilgisayarın varsa Xbox almanı önermiyorum, aynı şeyleri zaten bilgisayarda oynayabiliyorsun. Playstation'ın özel oyunlarını artık çoğu oyuncu biliyor, üst düzeyde oyunlar. Buna göre seçimini yapmanı tavsiye ederim, ne oynamak istiyorsun önce onu düşün derim.

2 konsolun da limitleyen faktörleri var. Series X 10 GB hızlı 6 GB yavaş RAM'e sahip. Yüksek RAM gerektiren oyunlarda PS5'in bir tık gerisinde kalabiliyor ama saf güç açısından %10-15 daha güçlü. Series X'in en büyük artısı ise Game Pass. Oyunların çok pahalı olduğu ülkemizde uygun bir fiyata güncel oyunları oynayabiliyorsun. PS5 ise özel oyunlarıyla bilinir. Daha geniş oyun yelpazesi ve kaliteli özel oyunları var ama oyun fiyatları yüksek. Bunun yanı sıra ilave SSD takmak PS5'te daha ucuz.
Yani iyi bir bilgisayarın yoksa ve çok sayıda oyun oynuyorsan Series X daha mantıklı seçenek olacaktır. Oyun fiyatlarına çok takılmıyorsan veya çok sayıda oyun oynamıyorsan, özel oyunları oynamak istiyorsan ve halihazırda iyi bir bilgisayarın varsa PS5 almanı öneririm.

Ne açıdan istersin? .
Ben PS5 almamak için sebepleri sayayım:
-Series X'e göre zayıf donanımı
-Yetersiz 120FPS desteği
-Korkunç oyun fiyatları
-Bir SSD takmak için girilmeyecek zahmete girmek
-Series X'e göre daha büyük
-Series X'e göre daha kalitesiz malzemeden yapılmış
-Series X'e göre daha kötü soğutması var
-GamePass yok. Türkiye şartlarında Series S bile bu sebepten dolayı PS5'i yok eder .
-Exclusive oyunları bilgisayara gelecek
-"Ultra mega inanılmaz şahane kusursuz" tetiklerin birkaç oyunda çalışıyor ve pek çok oyuna gelmeyeceği gerçeği
-Microsoft Türkiye'ye önem ve ayrıcalık verirken Sony'nin oyunlarını 800 liraya satması
-MS Store'un PS Store'dan daha ucuz olması
-Xbox'un stoğu bir sürü teknoloji marketinde
varken PS stoğunun kırk yılda bir yenilenmesi
-Quick Resume olmaması
-Xbox'tan yavaş olması
-Eski oyunları oynatamaması
-Emülatör kurulamaması
-Yazılımsal olarak Xbox'a yaklaşamaması
Daha sayayım mı?

O kadar saçma şeyler yazmışsın ki
-Exclusive oyunları bilgisayara gelecek.
Yani bu ne kardeşim bu kadar saçmalanmaz bu nasıl bir önderlik sence? Bunun gibi bir sürü var daha tasarımı bile öne sürmüşsün. İnsanlar oyun için alıyor napayım tasarımı. Xbox'tan yavaş demişsin SSD hızı Xbox'ın 2 katı hızında. Git kumda oyna .

-O "saçma" şeylere cevap veremiyorsun ve dalga geçiyorsun ya, yemin ederim senin yerine utanıyorum.
-PS exclusive oyunlarının PC'ye gelmesi başarısız PS5'in hiçbir albenisi kalmayacağı anlamına geliyor. "AmA eXcLuSiVe vAr PiSi'de" cümlesini fazla kullanma, ilk mesajında kullanmışsın sil onu. Adama ayıp olacak.
-Tasarım; soğutma, ömür, kronik sorunlar ve boyutu net olarak etkiler. Senin tabirinle "Git kumunda oyna"
-"Kumunda oyna" .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…