Xbox Ultimate ile oynanılan Minecraft'a mod kurmak mümkün mü?

Defne Ayla

Femtopat
Daha fazla  
Xbox Ultimate üzerinden Minecraft oynuyorum ve hiçbir şekilde kurduğum modlar Java'da çalışmıyor. Mod kurmak ile bir sorunum yok. Ultimate üzerinden oynadığım ve oyunu satın almadığım için mi modlar çalışmıyor diye sorguluyorum. Bilgisayar üzerinden oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox Ultimate üzerinden Minecraft oynuyorum ve hiçbir şekilde kurduğum modlar Java'da çalışmıyor. Mod kurmak ile bir sorunum yok. Ultimate üzerinden oynadığım ve oyunu satın almadığım için mi modlar çalışmıyor diye sorguluyorum. Bilgisayar üzerinden oynuyorum.

1-Minecraft Java versiyonunu indir.
2-normal hiçbir mod kurmadan önce Minecraft'ı çalıştır.
3-tarayıcından Fabric indir ve profil kurulumunu tamamla (Fabric'i orijinal sitesinden indireceksin ve EXE dosyası inecek onu çalıştırıp Fabric profili kurman lazım)
4-profil kurulumu tamamlandıktan sonra Minecraft Launcher'dan Fabric var mı bak.
5-modrinth sitesine gir ve Fabric API+Sodium indir. Bu indirdiklerini Windows+r tuşuna basıp çıkan ekrandan %appdata% yazıp sonrasında. Minecraft klasörüne tıklayıp oradaki mod klasörünün içine at.
6-modların çalışabilmesi için ayrıca Java indirmen gerekiyor. Eğer bilgisayarında Java yüklü değilse kendi sitesinden Java indir.
7-kaynak paketlerinin de düzgün çalışması için WinRAR indirebilirsin.
8-modrinth sitesinden mod indirmeden önce hangi sürümde oynuyorsan kenardaki ekrandan o sürümü seç ayrıca indirirken de Fabric platformunu seçerek indirdiğinden emin ol.
9-modrinth sitesinden mod menu modunu indirerek oyun içine girdiğinde modlar çalışıyor mu hangileri yüklü hangileri değil kontrol edebilirsin.

1-Minecraft Java versiyonunu indir.
2-normal hiçbir mod kurmadan önce Minecraft'ı çalıştır.
3-tarayıcından Fabric indir ve profil kurulumunu tamamla (Fabric'i orijinal sitesinden indireceksin ve EXE dosyası inecek onu çalıştırıp Fabric profili kurman lazım)
4-profil kurulumu tamamlandıktan sonra Minecraft Launcher'dan Fabric var mı bak.
5-modrinth sitesine gir ve Fabric API+Sodium indir. Bu indirdiklerini Windows+r tuşuna basıp çıkan ekrandan %appdata% yazıp sonrasında. Minecraft klasörüne tıklayıp oradaki mod klasörünün içine at.
6-modların çalışabilmesi için ayrıca Java indirmen gerekiyor. Eğer bilgisayarında Java yüklü değilse kendi sitesinden Java indir.
7-kaynak paketlerinin de düzgün çalışması için WinRAR indirebilirsin.
8-modrinth sitesinden mod indirmeden önce hangi sürümde oynuyorsan kenardaki ekrandan o sürümü seç ayrıca indirirken de Fabric platformunu seçerek indirdiğinden emin ol.
9-modrinth sitesinden mod menu modunu indirerek oyun içine girdiğinde modlar çalışıyor mu hangileri yüklü hangileri değil kontrol edebilirsin.

Dediklerin doğru ama ne yazık ki işe yaramıyor. Arkadaşıma TL@uncher'dan oynamasına rağmen mod kurabildim ama nedense kendi oyunumda yapamadım.

Dediklerin doğru ama ne yazık ki işe yaramıyor. Arkadaşıma TL@uncher'dan oynamasına rağmen mod kurabildim ama nedense kendi oyunumda yapamadım.

Modları hangi siteden indirdin?
Bu siteden Fabric indirip profil kurulumunu tamamladın mı? Eğer oyunu kurduğun modlarla beraber başlattıktan sonra hata kodu verip seni oyundan atıyorsa o çıkan ekranda modların çalışması için başka ne indirebileceğin yazar. Yani çoğu modun çalışması için o moda uygun bir library modu daha indirmen gerekiyor. Tam olarak nerede hata yaptığını söylersen daha iyi yardımcı olurum.

Evet dediklerini zaten yaptım dediğim gibi mod indirmekle bir sorunum yok ama modlar yine de çalışmıyor.

Mod menu modunu indir. Oyuna girdikten sonra indirdiğin diğer modlar kurulmuş mu bak. Mod menu modunu kurduğun zaman ana menüde modlar diye bir seçenek çıkıyor oradan bakabiliyorsun. Tam olarak nerede sorun yaşadığını anlatsan ben daha iyi yardımcı olabilirim ama modlar çalışmıyor diyorsun hangi sürümde oynuyorsun, modları nereye attın, hangi modda sorun yaşıyorsun bunları söylesen daha iyi olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı