Çözüldü Xbox uygulamasını PC'ye yüklerken "0x80004004" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

714816

Decipat
Merhaba.
Bugün bütün gün beni delirten bir olay oluyor. Sabah ilk kez PC'yi çalıştırdığımda Xbox'tan oyun indirecektim ama hata verdi. Hata kodunu hatırlamıyorum ama güncellenmesi gerekli gibi bir şeyler dedi. Ben de Microsoft Store'den Xbox oyun hizmetlerini buldum ve güncelle dedim. Ama inmedi ve sonunda "bizden kaynaklı bir hata mevcut" dedi. Bende Xbox uygulamasını sildim ve tekrar yüklemeye çalıştım ama bu sefer ağ bağlantısı koptu dedi ve "0x80072Ee2" hatasını verdi. İnternetten Xbox installer indirip onu kurmaya çalıştım ama bu sefer de "0x80004004" hatasını verdi.

W11 kullanıyorum, orijinal.
Bütün sürücülerim güncel.
İnternet ile alakalı bir sorun yok.

Ne yapmalıyım? Biri yardım etsin artık çıldırmak üzereyim.

@losxy0 @662040 @Caner Uncu @Recep Baltaş

Çok değerli hocalarım, değerli vaktinizi Bana'da ayırırsanız çok mutlu olurum.😋

Bu arada Microsoft'un kendi sitesindeki tüm yönergeleri uyguladım hiçbir işe yaramadılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla alakalı pek bilgim yok ama, Windows Defender kapatıp denedin mi? Veya farkı birden fazla virüs programı vs kurulu mu?
Ayrıca şunları da yapılabilir.

Hizmetlere gidip "Xbox Live Kimlik Doğrulama Yöneticisi, Xbox Live Oyun Kaydetme ve Xbox Live Ağ Hizmeti'ni ara.

Bu 3 hizmeti sağ tık yapıp, başlangıç türünü "Otomatik" yap. Eğer seçenek çıkmıyorsa "Başlat" tuşuna bas.

Kaydet sonra uygulamayı açınca Xbox hesabına tekrar oturum aç.

Saat ayarları falan doğrudur zaten.

Merhaba.
Bugün bütün gün beni delirten bir olay oluyor. Sabah ilk kez PC'yi çalıştırdığımda Xbox'tan oyun indirecektim ama hata verdi. Hata kodunu hatırlamıyorum ama güncellenmesi gerekli gibi bir şeyler dedi. Ben de Microsoft Store'den Xbox oyun hizmetlerini buldum ve güncelle dedim. Ama inmedi ve sonunda "bizden kaynaklı bir hata mevcut" dedi. Bende Xbox uygulamasını sildim ve tekrar yüklemeye çalıştım ama bu sefer ağ bağlantısı koptu dedi ve "0x80072Ee2" hatasını verdi. İnternetten Xbox installer indirip onu kurmaya çalıştım ama bu sefer de "0x80004004" hatasını verdi.

W11 kullanıyorum, orijinal.
Bütün sürücülerim güncel.
İnternet ile alakalı bir sorun yok.

Ne yapmalıyım? Biri yardım etsin artık çıldırmak üzereyim.

@losxy0 @662040 @Caner Uncu @Recep Baltaş

Çok değerli hocalarım, değerli vaktinizi Bana'da ayırırsanız çok mutlu olurum.😋

Bu arada Microsoft'un kendi sitesindeki tüm yönergeleri uyguladım hiçbir işe yaramadılar.

Windows defenderdende kaynaklı olabiliyor hocam.

Sorun zaten sistemsel olarak geçiyor. Ancak Xbox uygulamasını hangi diske yüklemeye çalışıyorsunuz?

Kusura bakmayın hocam işim vardı bakamadım, VPN'i de deneyeceğim şimdi. C diski var sadece zaten ona yüklemeye çalışıyorum.

Konuyla alakalı pek bilgim yok ama, Windows Defender kapatıp denedin mi? Veya farkı birden fazla virüs programı vs kurulu mu?
Ayrıca şunları da yapılabilir.

Hizmetlere gidip "Xbox live kimlik doğrulama yöneticisi, Xbox live oyun kaydetme ve Xbox live ağ Hizmeti'ni ara.

Bu 3 hizmeti sağ tık yapıp, başlangıç türünü "otomatik" yap. Eğer seçenek çıkmıyorsa "başlat" tuşuna bas.

Kaydet sonra uygulamayı açınca Xbox hesabına tekrar oturum aç.

Saat ayarları falan doğrudur zaten.

Hocam daha uygulamayı indiremedim zaten. Ama Avast kurulu av olarak. Onu da kaldırıp bir deniyeyim.

Windows defenderdende kaynaklı olabiliyor hocam.

Deniyorum hocam.

Hocalarım, hepsini denedim ama hiç biri işe yaramadı.

@kino Hocam bir yardım eli uzatsanız, ha?

Sorunu sonunda çözdüm.
Yukarıda belirtilen bütün her şeyi yapıp PC'yi kapatıp açtığınızda Xbox yüklenmiş bir vaziyette sizi bekliyor ya da yükle'ye basınca sorunsuz iniyor. Yeniden başlatınca olmuyor ancak kapatıp açarsanız oluyor. Ne alaka onu bende anlayamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı