XCP-A500 X-Calibre 500W GTX 1650S sistem için yeterli mi?

Berkay Bahar1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bir sistem toplamaya karar verdim ancak eski bilgisayarımdan 3 parçayı yeni sistemimde kullanacağım ancak bu PSU bu sisteme yeter mi, emin olamadım. Tavsiyenize açığım. Sistem:

Gigabyte B450M S2H.
Ryzen 5 3500X.
MSI GeForce GTX1650 Super Gaming X 4 GB.
16 GB(8x2) 3600MHz Kingston HyperX Fury RAM.
1 TB WD 7200RPM HDD (eski kullanacağım parça)
120GB SSD Hi-Level (eski kullanacağım parça)
Xigmatek XCP-A500 X-Calibre 500W (eski kullanacağım parça)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, ilk işim o olacak sistemden sonra peki ileriye dönük nasıl bir tavsiye verebilirsiniz? 600+80 yeterli olur mu ?
İleride sistem yükseltmeyi düşünüyorsan minimum 650W 80+ alabilirsin. İyi bir 650W 80+ ile RTX 3080 hariç her ekran kartını takabilirsin. Sık sistem yükselten biri değilsen 500-550-600 iyidir.

İleride sistem yükseltmeyi düşünüyorsan minimum 650W 80+ alabilirsin. İyi bir 650W 80+ ile RTX 3080 hariç her ekran kartını takabilirsin. Sık sistem yükselten biri değilsen 500-550-600 iyidir.
Belirttiğim sistemi kullanacağım gibi gözüküyor uzun bir süre aslında pek de değiştirmek istemiyorum PSU'yu siz de yeterli dediniz ancak değiştirmemi önerdiniz. Yani mutlaka değiştirmem gerekir mi? ucu ucuna mı yeter benim şuanki PSU'm.

Belirttiğim sistemi kullanacağım gibi gözüküyor uzun bir süre aslında pek de değiştirmek istemiyorum PSU'yu siz de yeterli dediniz ancak değiştirmemi önerdiniz. Yani mutlaka değiştirmem gerekir mi? ucu ucuna mı yeter benim şuanki PSU'm
Hocam 500W çok rahat yeter, ancak 80+ olmadığı sürece gücü yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Şimdi bunu böyle ifade etmem pek doğru değil ama mesela ilk aldığında 500W veriyor. 2. veya 3. senelere doğru bu 475W, oluyor git gide azalıyor. Hiç olmayabilir de. Ama 80+ bunu garantiye alıyor. Bir de elektrik faturan da az gelir. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı