xDSL değerlerini nasıl düzeltebilirim?

vaterloss

Hectopat
Şu modem istatistiklerine bakar mısınız arkadaşlar? Anlamıyorum, iç tesisatı değiştirmeme rağmen hala aynı değerler. TürkNet'e ticket attım TTNET'e iletti fakat müşteri kaynaklı olduğunu söylediler. Ama her şeyi denedim ben. Denemediğim tek şey modemi değiştirmek. Bunun SNR değerlerine bir etkisi var mıdır?

Dosya Ekleri

• 1589795536450.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
sNR değeri tam sınırda hatta düşük bile. Ayrıca hattının desteklediği hız 10 Mbps yazmasına rağmen size 14 Mbps tanımlamışlar. Onlarla iletişime geçin ve hızınızı 10 Mbps düşürmelerini söyleyin. Ayrıca hat zayıflamasıda yüksek.

35mb desteklediği söylendi bu yüzden 35mb kullanıyorum. Hattımın desteklediği hız sürekli değişiyor, 20 olduğunu bile gördüm oranın. 2 ay öncesine kadar 35mb kullanabilirken şuanda gördüğünüz gibi. Ticket atınca da müşteri kaynaklı oluyo.

Elinizde başka bir modem varsa o modemle deneyin. Bir de iç tesisatı yenilerken cat6 kablo mu kullandınız?

Hat zayıflaması çok kötü. Bina içi tesisatında bulunan kablo eski ya da kabloda bulunan Ek'ler paslanmış olabilir. CAT-6 ile yeni bir kablo çekmenizi veya varsa Ek'leri yenilemenizi önereceğim.

Elinizde başka bir modem varsa o modemle deneyin. Bir de iç tesisatı yenilerken cat6 kablo mu kullandınız?
cat 5 kullandım
Hat zayıflaması çok kötü. Bina içi tesisatında bulunan kablo eski ya da kabloda bulunan Ek'ler paslanmış olabilir. CAT-6 ile yeni bir kablo çekmenizi veya varsa Ek'leri yenilemenizi önereceğim.
yeni cat5 kablo ile yeniledim bina dışından eve kablo çektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…