Xena-Ghost V3 alınır mı?

Yer
İstanbul
Arkadaş için bu fiyatlarda bir sistem bakıyoruz. Bu hoşumuza gitti;

Diğer bir alternatif SUNRISE-13100F / INTEL I3-13100F / GALAX 1-Click OC GeForce RTX 4060 Ti 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

İkiside ölü soket olduğu için Xena Ghost daha mantıklı geliyor bize. Siz ne düşünüyorsunuz?

DDR5-DDR4 farkı var fakat arkadaş alacak ve uzun yıllar kullanacak. 2 sene sonra yükseltme yapacak bir insan değil kendisi. R5 5500, İ3 13100F'den daha iyi testlerde de.

Kararsız kaldık. İki sokette ölü, DDR5-DDR4 farkı için i3'lü sistem alınır mı?

Arkadaş için bu fiyatlarda bir sistem bakıyoruz. Bu hoşumuza gitti;

Diğer bir alternatif SUNRISE-13100F / INTEL I3-13100F / GALAX 1-Click OC GeForce RTX 4060 Ti 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

İkisi de ölü soket olduğu için Xena Ghost daha mantıklı geliyor bize. Siz ne düşünüyorsunuz?

DDR5-DDR4 farkı var fakat arkadaş alacak ve uzun yıllar kullanacak. 2 sene sonra yükseltme yapacak bir insan değil kendisi. R5 5500, i3 13100F'den daha iyi testlerde de.

Kararsız kaldık. İki sokette ölü, DDR5-DDR4 farkı için i3'lü sistem alınır mı?

PcKolik hiç duymadım hocam güvenilir mi?

Xena Ghost V3'ü 2 ay önce yine PCKolik'ten almıştım. Fiyat performans ürünü, öyle uzun yıllar götürmese de 3-4 sene gider diye düşünüyorum. Ayrıca arkadaşın neden yükseltme yapamıyor onu anlamadım. Donanımları satıp üzerine bir miktar ekleyerek daha iyilerini alabilir ileride.

Xena Ghost V3'ü 2 ay önce yine PCKolik'ten almıştım. Fiyat performans ürünü, öyle uzun yıllar götürmese de 3-4 sene gider diye düşünüyorum. Ayrıca arkadaşın neden yükseltme yapamıyor onu anlamadım. Donanımları satıp üzerine bir miktar ekleyerek daha iyilerini alabilir ileride.
Öncelikle yorum için teşekkürler.

Demek istediğim şu; Arkadaş bir şeyi suyunu çıkarana kadar kullanır. Şuan senelerdir GTX960'lı bir laptop kullanıyor. Öyle ultra vs takıntısı yok o yüzden en az 3-4 sene yükseltme yapmaz anlamında söyledim.

İkinci demek istediğimde; 3-4 sene sonra yükseltme yapacağı zaman AM4 soketi ölü olduğu için dediğiniz gibi anakart-ram-işlemci değişerek yükseltme yapması gerekli olacak.

İntel i3 13100F'li sistem DD5, daha güncel fakat onun da soketi ölü.

Onda da işlemci ve anakart değiştirmek gerekecek ileride yükseltme için. Sadece RAM'ı değiştirmeye gerek kalmayacak çünkü RAM DDR5 hali hazırda.

İki sistem arasında hangisi daha tercih edilesi karar veremedik.

Xena Ghost V3'teki sıvı soğutma güven vermiyor. PowerBoost iyi bir marka değil ama bu fiyatın içinde stok soğutucuda olabilirdi. O yüzden kabul edilebilir, stok soğutucudan iyidir diye düşünüyorum. Siz soğutma anlamında bir problem yaşadınız mı?

Kasa ile gelen güç kaynağı DeepCool sanırım. Doğru mu? Sitede hangi güç kaynağı olduğu yazmıyor.

Son olarak attığım 2 sistem arasında kalsanız tekrar Xena Ghost v3 mü alırdınız yoksa i3 lü sistemi mi alırdınız?

İlginiz için teşekkürler.

Xena Ghost V3'teki sıvı soğutma güven vermiyor. PowerBoost iyi bir marka değil ama bu fiyatın içinde stok soğutucuda olabilirdi. O yüzden kabul edilebilir, stok soğutucudan iyidir diye düşünüyorum. Siz soğutma anlamında bir problem yaşadınız mı?
Soğutma konusunda hiçbir problem yaşamadım, işlemci sıcaklığı genellikle 40-50 arasında değişiyor, şu ana kadar da gördüğüm en yüksek değer 75 oldu. O da Detroit: Become Human'da yüzlerce karakterin olduğu yoğun bir sahnedeydi. Sadece egzoz fanını beğenmedim, PWM ya da Auto modundayken PC boşta olsa bile tam hızda çalışıyordu, onu da Voltage moduna alıp manuel RPM değerleri girerek çözdüm. RGB'ler daha sönük yanıyor ama gürültü yapmasından iyidir.

Kasa ile gelen güç kaynağı DeepCool sanırım. Doğru mu? Sitede hangi güç kaynağı olduğu yazmıyor.
Güç kaynağı FSP Hyper 80 Pro olarak geldi bana. Siteyle irtibata geçerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Son olarak attığım 2 sistem arasında kalsanız tekrar Xena Ghost v3 mü alırdınız yoksa i3 lü sistemi mi alırdınız?
O konuda net bir şey diyemem, iki sistem de güzel. Fakat DDR5 olanını almak daha mantıklı gibi. Yine de donanım uzmanı arkadaşlara bir danışmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı