Xenon far takınca çıkan arıza ışığı

Liqutr

Hectopat
Herkese selam Renault Megane 1 aracıma H4 xenon LED far taktım ancak kısa far yakınca uzun far lambasında hafif bir ışik yanıyor aracımda uzun ile kısa tek LED'de internetten araştırdım bunun bir tür arıza ışığı olduğunu söylüyorlar bu arıza ışığını nasıl çözebilirim?

Fazla akım geçtiği için sigorta ya da rölede sıkıntı yaratıyor. Sigortayı uygun olanla değiştirirsen düzelebilir.

Sorunun cevabı değil ama orjinalin dışına çıkılması taraftarı değilim. O kullandığınız H4 xenon merceksiz. Merceksiz farda xenon kullanılmaz. Karşıda ki vatandaşın günahına girmeye lüzum yok. Kazaya sebebiyet vermeniz kuvvetle muhtemel. Osram Night Breaker Laser kullanmanızı tavsiye ederim. Hem sizin hem karşı tarafın selayeti için. Arıza ışığı demişken, kullandığınız led plaka ampülleri dahi arıza ışığı yakar.

LED xenon saçmalığını kim ortaya attı bilmiyorum, xenon far halojen ampule benzer tip olarak, içinde xenon gazı bulunur tahmin edebileceğiniz gibi. LED ise bildiğimiz LED, iki tip de mercek olmadan düzgün kırılmaz ufuk çizgisi oluşmaz karşıdan geleni kör edersiniz. Ailenizi birtakım laflardan korumak için orijinali neyse onu kullanın, düzgün kırılmadığı için halojen ampullere kıyasla fazla görüş mesafesi elde etmiyorsunuz. Arıza ışığı yakmasının nedeni de LED'ler halojen ampule göre daha düşük akım çeker, far ampulü patlamış sanıyor araç. Bir girişine direnç bağlayarak çözersiniz anca. Yine de kaliteli halojen ampul alıp takmanızı öneririm. Amacınız renk ise Osram markasında çeşit çeşit renk sıcaklığı mevcut.

Araba farları konusunda forumda bi' rehber makale var mı? Varsa paylaşır mısınız? Okumak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…