Xeon 5450 Sistemi kapatıyor

shelbysss

Centipat
Öncelikle selamlar arkadaşlar.

Bundan 2 gün önce bilgisayarıma Xeon 5450 işlemci taktım. Fakat gönderici firma yanında termal macun göndermediğinden dolayı termal macunsuz bir şekilde montelemek mecburiyetinde kaldım. Fakat güç duğmesine bastigim andan bir kaç saniye sonra bilgisayarım daha BIOS ekranı gelmeden kendini kapattı. Aşırı ısınmadan dolayı mi kapandı yoksa işlemci veya anakart mı yandı? 2 gündür bunun üzerinde düşünüyorum. Termal macun alırsam düzelir mi? Yanıtlarınızı bekliyorum. İyi günler.

Motherboard: G41 Foxconn

İşlemcinin pimini çekmişsiniz ve patlasın diye beklemişsiniz resmen. Termal macun sürülmeden sistem kullanılabilecek olsa kimse sürmezdi değil mi?

İşlemciniz aşırı ısınmadan kendini korumaya aldığı için sistemi kapatmıştır, termal macun sürdüğünüzde büyük ihtimalle düzelecektir.

Güç düğmesine tekrar basın. Açılıyorsa kendini korumaya almıştır açılmadan kapatın. Açılmıyorsa CPU zarar görmüştür.

Stok fanın altındaki macuna güvenerek böyle bir şey yapmıştım neyse teşekkürler.

İşlemcinin pimini çekmişsiniz ve patlasın diye beklemişsiniz resmen. Termal macun sürülmeden sistem kullanılabilecek olsa kimse sürmezdi değil mi?

İşlemciniz aşırı ısınmadan kendini korumaya aldığı için sistemi kapatmıştır, termal macun sürdüğünüzde büyük ihtimalle düzelecektir.
Güç düğmesine tekrar basın. Açılıyorsa kendini korumaya almıştır açılmadan kapatın. Açılmıyorsa CPU zarar görmüştür.

Xeon işlemcinin ısıya mukavemeti yüksek olduğundan o konuda bir endişem yok benim için asıl sorun Anaķartın yanıp yanmadığı. Bilgisayarım açılıyor fakat görüntü gelmeden kendini kapatıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı