Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sistem özellikleri: Anakart: ASUS striker II Formula
İşlemci: Xeon X5460 3.16 GHz
RAM: Kingston DDR2 800 MHz 2 GB X 4
Ekran kartı: GTX 750 Ti
İşlemcinin üstünde stok soğutucu var. Media Marktan Rampage’ın 160 TL’ye bakır bir soğutucusu var onu almayı düşünüyorum.
Bu sistem toplanırken çok arıza verdi mavi ekranlar, sistemin Boot edilememesi vs vs. Bilgisayarcıya verdim o da çok ilgisiz ve sorumluluk almak istemediği için yardımcı olmuyor.
En son ekran kartına MSI Afterburner'dan voltajsız OC yaptım ve sorun çıkmadı. Zaten problemli olan bu sistemi belli bir süre kullanıp hatalarını tam aşmadan işlemciye OC yapmak istemiyorum fakat insan araştırmadan yapamıyor. Aklımda birkaç soru var. Bu işlemci ve anakartı YouTube'da birisi OC ile 4.41 GHz hızına çıkarıyor. Aynı şekilde bende o ayarları bir anda BIOS'tan yapsam sorun olur mu?
Hatta video linki ise şu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu tamamen izlemek istemezseniz dk 10 da BIOS ayarlarını gösteriyor. Bu ayarların aynısını soğutucuyu değiştirdikten sonra yapsam problem yaşar mıyım?

Not: Sistemde işlemci hızı 3.16 olmasına rağmen 3.0 olarak okuyor. Bu yüzden mi bilmiyorum bazı oyunlar kasıyor. YouTube'da 1080P de video izlerken bile kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcinin üstünde stok soğutucu var. Media Marktan Rampage’ın 160 TL’ye bakır bir soğutucusu var onu almayı düşünüyorum.
Bu sistem toplanırken çok arıza verdi mavi ekranlar, sistemin Boot edilememesi vs vs. Bilgisayarcıya verdim o da çok ilgisiz ve sorumluluk almak istemediği için yardımcı olmuyor.
En son ekran kartına MSI Afterburner'dan voltajsız OC yaptım ve sorun çıkmadı. Zaten problemli olan bu sistemi belli bir süre kullanıp hatalarını tam aşmadan işlemciye OC yapmak istemiyorum fakat insan araştırmadan yapamıyor. Aklımda birkaç soru var. Bu işlemci ve anakartı YouTube'da birisi OC ile 4.41 GHz hızına çıkarıyor. Aynı şekilde bende o ayarları bir anda BIOS'tan yapsam sorun olur mu?
Hatta video linki ise şu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoyu tamamen izlemek istemezseniz dk 10 da BIOS ayarlarını gösteriyor. Bu ayarların aynısını soğutucuyu değiştirdikten sonra yapsam problem yaşar mıyım?

Not: Sistemde işlemci hızı 3.16 olmasına rağmen 3.0 olarak okuyor. Bu yüzden mi bilmiyorum bazı oyunlar kasıyor. YouTube'da 1080P de video izlerken bile kasıyor.

Merhaba. Bu tür anakartların belirli komutlarla BİOS güncellemesi yapılmadan overclock işlemi uygulayamazsınız. Öncelikle BİOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olalım, daha sonra diğer ayrıntılara girelim.

Soğutucu olarak soruyorsanız, bu anakart 775 pin. İntel için üretilmiş (Pentium 4 Extreme Edition) fanları bulunmakta. Sıfırını bulursanız tamircilerde İntel fanı maksimum 30-35 TL'ye tedarik edebilirsiniz. Bu birinci önerimdi. Bu özel fanı söylememin sebebi ise normal 775 pin fanların yanı sıra tabanının bakır bloklu olmasındandır. Eğer kule tipi bir fan tercih edecekseniz; minimum 4 bakır borulu ve minimum 2 fanlı olmasını öneririm. Aksi takdirde diğerlerinde stok fandan fazla bir fark olmuyor ne yazık ki.

İkinci değineceğim bir nokta ise, paraya doymuş bir insan ne düşene yardım eder ne de ihtiyacı olana. Senin gittiğin bilgisayarcı demek ki paraya doymuş. Endişelenme, bu işlemci ve anakarta verdiğin paranın heba olmaması için ben elimden geleni yapacağım. Zamanında aynı sistemi bende denedim. Tek fark Gigabyte P43T-ES3G anakart tercih etmekti. :)
Hatta video linki ise şu

Merhaba. Bu tür anakartların belirli komutlarla BİOS güncellemesi yapılmadan overclock işlemi uygulayamazsınız. Öncelikle BİOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olalım, daha sonra diğer ayrıntılara girelim.

Soğutucu olarak soruyorsanız, bu anakart 775 pin. İntel için üretilmiş (Pentium 4 Extreme Edition) fanları bulunmakta. Sıfırını bulursanız tamircilerde İntel fanı maksimum 30-35 TL'ye tedarik edebilirsiniz. Bu birinci önerimdi. Bu özel fanı söylememin sebebi ise normal 775 pin fanların yanı sıra tabanının bakır bloklu olmasındandır. Eğer kule tipi bir fan tercih edecekseniz; minimum 4 bakır borulu ve minimum 2 fanlı olmasını öneririm. Aksi takdirde diğerlerinde stok fandan fazla bir fark olmuyor ne yazık ki.

İkinci değineceğim bir nokta ise, paraya doymuş bir insan ne düşene yardım eder ne de ihtiyacı olana. Senin gittiğin bilgisayarcı demek ki paraya doymuş. Endişelenme, bu işlemci ve anakarta verdiğin paranın heba olmaması için ben elimden geleni yapacağım. Zamanında aynı sistemi bende denedim. Tek fark Gigabyte P43T-ES3G anakart tercih etmekti. :)

Çözüm
hocam çok teşekkür ederim.Ne yazık ki insanlar bazen işine gelmedi mi seni duymak istemiyor.Anakarta modlu bios kuruldu.Tekrar nasıl güncellemeliyiz.Birde işlemcim çok ısınıyor o yüzden tepe soğutucusu düşünüyorum.

müdür ne yaptın yardımcı olacaktın ses yok

Son düzenleme:
hocam çok teşekkür ederim.Ne yazık ki insanlar bazen işine gelmedi mi seni duymak istemiyor.Anakarta modlu bios kuruldu.Tekrar nasıl güncellemeliyiz.Birde işlemcim çok ısınıyor o yüzden tepe soğutucusu düşünüyorum.

müdür ne yaptın yardımcı olacaktın ses yok
Evet modlu BİOS varsa overclock seçeneklerinin resmini yollamalısın. Voltaj vermeden Hızını yükseltelim. Senin aklında çok uçuk değerler varsa aklından şimdiden çıkart :D. Sıvı soğutma olmadan 4 GHZ'e erişemiyorsun.

Kule tipi fan olarak, link - link 2 Bunlar dışında kule tipi işe yaramaz. Bundan daha iyileri de var onların da ücretine değmez 3-5 derece fark ediyor. Sen son zorlamayı yapacağım diyorsan sıvı soğutma şart. Değmez diye düşünüyorum ama yine de senin tercihin. Sıvı soğutma takacaksan da yardımcı olurum.

Yukarıda attığım videodaki gibi yapabilirmiyiz? Dk 10 dan sonra bios ayarlarını gösteriyor. Videodaki adamla aynı işlemci ve anakarta sahibiz. Aynı ayarları yapsam olmuyor mu? Bide düşüncem aynı videodaki gibi 4.41 Ghz hız :D
4 GHZ'e erişebiliriz. Lakin altta ''Mode Sticker'' olduğu için muhakkak 1 aya kalmadan eriyecektir. Önce işlemciniz, ardından anakartınız çalışmaz hale gelecektir. Bunu anlattığımda inanmayıp yapanlar var ve pişman olup gelenler... Sana da söylüyorum ki eğer bunu yapacaksan anakartın işlemci yuvasındaki pini kırman gerekiyor. Yoksa anakartın ve işlemcin zarar görecektir.

Şimdi 4 GHZ'e çıkartmak istiyorsun. Kule tipini almakla bu iş bitmeyecek.
*Kaliteli bir termal macun alacaksın.
*Modlanmış sticker altındaki pinleri ya iptal edeceksin ya da işlemci altına sticker yerine lehim gibi bir şey yapılıyordu (şuan tam hatırlamıyorum o işlemin adını) onu yaptıracaksın.
*CPU Fanı son hızda çalıştırman iyi olacaktır. İşlemci yük altında değilken ısınmayacak ve yüke bindiğinde bir süre ısınana kadar normalden daha performanslı çalışacak. (Fan ömürnü azaltır, duyu hislerine kısa süreli hasar yapar.)

Gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra yapacağımızda sana detaylı yardımcı olmaya çalışırım ama fazla zorlamanın alemi yok. Hepsi eski cihaz, bozulursa tamiri yok. Bunu bilerek bu işe giriş. Sonunda bir donanıma veya birden çok donanıma zarar gelirse hüsrana uğrama.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı