Xeon 5460 Tabanlı Sisteme GTX1050Ti Takviyesi Yapılır mı?

kemalkyc

Decapat
Makaleler
1
Merhaba dostlar. DDR3 bir anakartta 8GB RAM ve bu işlemciyi kullanıyorum. Mevcut ekran kartım günümüz oyunları için yetersiz kalıyor. Ben de yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Çok fazla oyun oynamaya zamanım yok. Günde en fazla 2 saat oynayabiliyorum. Bu yüzden anakartı değiştirsem işlemci ve RAM'i de değiştirmem gerekecek ve fiyat daha da artacak. Benim sorum, mevcut sistemimi bozmadan 1050Ti ekran kartını taksam darboğaz olur mu? Olursa da bu işlemciye ne ekran kartı gider?

Benim oynayacağım oyunlar belli zaten. Orta ayarlarda akıcı bir şekilde PUBG ,CS ve Survival tarzı oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube da videolar var bak istersen. Ama tavsiyem 1050ti düşünme bence. Rx570 çok daha iyi.

Şuanki 250 w sanırım her türlü psu değişmem gerekicek zaten rx 570 için ne kadar bi güç yeterli olur sizce ?

Dar boğaz olur hem işlemciyi hem ekran kartını hemde PSU 'yu değiştirmeniz gerek. Eğer RX 570 düşünüyorsan, düşünme. Bolca dar boğaz olur. Ayrıca hangi çözünürlükte oynuyorsun?
Edit: Ana kartında çok eskiymiş yerinde olsam elimden çıkartır yeni sistem toplardım...

Son düzenleme:
Elindeki işlemci Gtx 1050 ti ekran kartında PUBG da 1080P ve ultra ayarlarda 50 FPS veriyor. Bunun yanında FPS ' i arttırma çalışması durumunda yani grafik ayarlarını orta ayarlara aldığında ise işlemci %95 leri görebiliyor ama buna rağmen ekran kartını %99 besliyor.
Gtx 1060 ekran kartına ise direkt darboğaz yapıyor. Yani senin burada kıstas olarak alacağın ekran kartı GTX 1050 ti olmalı.
Bunun yanında kullandığın 250W PSU kesinlikle değiştirmelisin eğer bu bilgisayarı kullanmaya devam edeceksen ve GTX 1050 ti kıstas maksimum olmak üzere;
1: Rx 580
2: Rx 570
3: GTX 770
4: R9 380
5: GTX 1050 ti
6: R9 285
7: R9 280
8: GTX 960

sırasıyla rahatlıkla kullanabileceğin ekran kartı 1 numaradan 8 numaraya doğru güçleri düşmektedir.
Merhabalar sistem eski olmasına karşın güçlü bir işlemci ve yeterli belleğe sahip. Ekran kartı olarak da RX 580' e kadar overclock sayesinde darboğaz yapmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

720P oynadığını varsayarak yazdım sistemi o kadar eski görünce fakat 1080P'de de bir miktar dar boğaz olacağı düşüncesindeyim.

720P oynadığını varsayarak yazdım sistemi o kadar eski görünce fakat 1080P'de de bir miktar dar boğaz olacağı düşüncesindeyim.
Bu yazdıklarınız tamamen yanlış. Kusura bakmayın ama çözünürlük yükseldiğinde darboğaz artmaz azalır. Yani güç ekran kartına binmiş olur ve işlemcideki yük de azalmış olur sistem denge durumuna gelir ancak FPS düşer. Aslında tüm mesele sistem denge durumundayken FPS yükseltmektir. Bu durumda CPU' nun az GPU' nun ise çok çalışması istenmektedir. En iyi denge durumu budur. Bu durumda 60+ FPS değerini görüyorsanız sisteminiz rahat çalışmaktadır. Ama eğer 60+ FPS değil de 40 FPS sınırında iseniz görüntü ayarlarınızı düşürürsünüz. Bu durumda FPS'inizde artış olur ama bu şekilde yapılanma sizin CPU ( işlemciniz ) ya iş yükü olarak yansır ve darboğaza sebep olur.
Yani sizin deyiminizle 720P oynarsa sistemde darboğaz olur. 1080P de ise akıcı oyun olacaktır. Tamamen doğru yazdıklarım gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Sisteminizde 1080P de ve darboğaz sorunu yaşamadan oynayabileceğiniz liste ise;

1: Rx 580
2: Rx 570
3: GTX 770
4: R9 380
5: GTX 1050 ti
6: R9 285
7: R9 280
8: GTX 960

Şeklinde geriye doğru düşmektedir. Bu sistemde Rx 580 alırsanız grafik ayarlarınız ultra da olmalı aksi takdirde ekran kartının gücünü karşılamak için işlemciniz çok yorulacak ve darboğaza sebep olacaktır. Yani Rx 580 alıp düşük grafik ayarlarında oyun oynayamazsınız. Yüksek oynamak zorundasınız. Yüksek oynamak da FPS de düşüşe sebebiyet verecektir.
Rx 570 daha doğru bir seçim mi derseniz bence kesinlikle daha doğru bir seçim çünkü RX 570 ile sistem denge durumunda bir tık daha alt grafik ayarlarına izin verecek ve FPS artmasına rağmen işlemcinize yük binmeyecektir. Çünkü RX 570 , RX 580 kadar güçlü bir kart değildir. Aynı şekilde kartları sıralarsanız bütçenize en uygun olanı almanızı tavsiye ederim. Bu sistem için R9 285' in altına düşmemekle beraber RX 570' in de üstüne çıkmamak dengeyi bozmaz. Sağlıklı olarak kullanırsınız.

Sisteminizde SSD yoksa kesinlikle bir SSD takviyesi de yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Hocam bakın burada biz işlemci darboğazından bahsediyoruz. Çözünürlük düştükçe ekran kartından yük kalkar fakat işlemciye daha çok yük binmeye başlar. Çözünürlük arttıkça işlemciden yük kalkar fakat bu sefer GPU'ya yük biner. Yani 768P de oynayacağı oyunda işlemci darboğazına takılma durumu daha yüksektir. 1080P'de oynadığı oyunda işlemciye binen yük azalacağı için işlemci darboğazına takılma durumu çok daha azdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…