Xeon 5645 PC kapanma problemi

Kolordu

Decapat
Bilgisayarımın bir anda ekranı gidiyor kasa ışıkları yanmaya devam ediyor ekran kartı fanı tam devir dönmeye başlıyor. Açma tuşuna basılı tutup kapatana kadar düzelmiyor.

Sorun bilgisayarımın kasasını değiştirdikten sonra başladı. Çift işlemci kullanıyordum 2. İşlemciyi söktüm kasaya sığmadığından. PSU kablo uzatma seti almıştım bununla alakalı olma ihtimali var mı?
Ekran kartı arızası ihtimaline karşın quadro 4000 kartımı GTX 1060 ile değiştirdim ama sorun devam ediyor.
PC özellikleri:
  • İşlemci: Xeon 5645.
  • Anakart: Dell T5500.
  • Ekran kartı: ASUS GTX 1060.
  • RAM: 36 GB (8+8+2+8+8+2) DDR3 1333MHz ECC.
  • SSD: Kingston 120GB.
  • HDD: Seagate 1TB.
  • PSU: Dell 875W(ama 2012 yılından beri çalışıyor)
Windebug programı ile C:\Windows\Minidump konumundaki dosyayı okuttum çıkan raporu alt tarafa yükleyeceğim link olarak.

Anlayan birisi varsa bir bakabilir mi?

Kablo uzatma setin sahte olabilir. Anlamak için güzel bir mıknatıs bul ve kablolara yaklaş gerçek bakır mıknatısı çekmez! Şu artı 2GB ramleri çıkar bence boşuna elektrik harcatır ve toplam ram erişim hızını düşürürsün. Hatta ECC özelliğini kapatabiliryorsan kapat. Bu şekilde 1066Mhz gibi çalışıyorlardır.
Ve geldik Power yahu olmuş 7 sene. Tam yükte stabil çalışmayabilir artık o anakart gibi katı kapasitör yok psularda.

Dediğinizi pazartesi sabahı deneyeceğim umarım sorun kablodadır ve ucuz yolla halletmiş olurum. 2Gb ramleri çıkartabilirim zaten çok yükte çalışmıyor ancak ecc özelliğini kapatmayı daha önce biosda görmedim bi araştırayım kapatılabiliyorsa kapatacağım. Haklısınız sistem eski ancak güzel bir sistem olduğundan kıyamıyorum açıkcası eğer kayıp varsa psu yenilemeye gideceğim gibi gözüküyor.Yorumunuz için teşekkür ederim.
Phanteks marka bir kablo uzatma seti almıştım acaba iyi bir markamıdır pek araştırmadan aldım açıkcası, internette kötü yorum görmediğim için iyi olduğunu düşünmüştüm kablo konusunda fazla bilgim yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı