Xeon E5 2678 sistem kapanıyor

ilker_32

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

Bilgisayarımda bildiğim bir sorun var muhtemelen güç kaynağından olduğunu düşünüyorum. Aslında 12V'da 32Amper sağlayan 1000W Game Player diye güç kaynağım aşırı ağır oyunlarda 1dk bile dolmadan Coil Whine olup olmadığını bilmediğim bir cızırtılı ses çıkartarak kapanıyor. Ama sadece oyun içinde yapıyor. Bu aralar da bilgisayarı açtıktan 15sn sonra kadar ya kendiliğinden kapanıyor ya da çalışıyor ama hiç görüntü gelmiyor. Bilgisayarın gücünü Power butonundan kesip 10-15 defa açmayı denediğimde bazen de açılıyor. Bu sorun M.2 NVMe SSD'den kaynaklanabilir de veya yoksa kesin güç kaynağının mı değişmesi gerekiyor?

Intel Xeon E5 2678 işlemci
16 GB DDR4 2133MHz RAM
256 GB M.2 NVMe SSD
1TB 3, 5inch 7500RPM HDD
RX580 8 GB GDDR5 256Bit ekran kartı
1000W sertifikası olmayan Game Player güç kaynağı
X99 anakart

2x200mm RGB fan
5x120mm RGB fan
2 Adet de kule tipi fan üzerinde RGB fan
1 Adet Molex girişli RGB fan sürücüsü

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden tüm oyunları oynayabiliyordum şimdi sadece basit oyunlarda kapanmıyor. Mesela CS go da sıkıntı yok. Ama Metro Exodus'a girdiğimde kapanıyor.

Şu anki sistemle ve birde rx580 yerine, rx5600xt taktığım da İnternetten güç hesaplayıcı ile hesaplama yaptım ortalama 500-550watt gibi bir değeri yakaladım. Corsair Rm750 yada 850 alsam beni kurtarır mı sizce?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı