Xeon E5-2690 V3 ASUS Z10PE-D16 WS uyumu

Burakf9

Centipat
Merhabalar.
Ben yeni bir canavar toplamayi düşünüyorum. Elimde 2 tane Intel Xeon E5-2690 V3 islemci mevcut. Anakart olarak tabii ki ASUS Z10PE-D16 WS almayı düşünüyorum. Asil takildigim konu RAM olarak DDR4-2400 alacaktım yalnız işlemcimin DDR4-2133 desteklediğini öğrendim yine de DDR4-2400 alsam parçalar bir birine uyumlu olur mu onu merak ediyorum. Anakart da DDR4-2400'e kadar destekliyor özelliklerinde öyle yaziyor. Yani özetle işlemcim DDR4-2133 desteklerken DDR4-2400 kullansam ne gibi bir problem ile karışabilirim? Yardimlariniz icin şimdiden teşekkür ederim.
Anlasildi cevap bulamicam burada deneme yöntemi daha hizli sonuc vericek
Anlasildi cevap bulamicam burada deneme yöntemi daha hizli sonuc vericek

Son düzenleme:
Selamın aleyküm hocam 2690 v3 bende almayı düşünüyorum fakat güven problemi yaşıyorum hangi satıcıdan aldın yardımcı olur musun ?

işlemci konusunda da bir problem yaşayacağını düşünmüyorum 2133 ise 2133 alır ben 3000MHz takacam problem yaşamazsın gerektiği kadarını alır gerisi boşta kalır

Satan tek kişi var o da N11'de. Güven problemi yaşamana gerek yok muhattabın N11. Aksi bir durumda her türlü paranı alırsın. MHz olayına gelirsek anakart hızı baz alınır. Anakartınız en son ne destekliyorsa o hızda çalışır. 2400MHz destekliyorsa 2400MHz takabilirsiniz yani Intel sayfasında ki 2133 önemsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…