Xeon E5430 Isınma Sorunu

Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarı açarken ''CPU Temperture over error'', '' CPU over voltage error'' gibi hatalar alıyorum. İşlemci sanırsam aşırı ısınıyor ve çok voltaj alıyor. Yaptıklarım;
  • Modlu BİOS için son sürümü güncelledim.
  • İşlemci soğutucu çıkarıp tekrar taktım.
  • Termal macununu yeniledim.
Termal macundan olduğunu sanmıyorum önceden sürmüştüm sorun yoktu.

İşlemci Xeon E5430, soğutucu markası da bu: COOLER MASTER X DREAM i117 INTEL LGA 775/1155/1156 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
Nasıl düzeltebilirim ?

Ekran Alıntısı.PNG

TJOC:R 1366x768 High ayarlarda oyun içi görüntü ben kararsız kaldım hangisi gerçek diye ? Bir de bu kadar ısı normal mi ?

Dosya Ekleri

• UE4Game-Win64-Shipping_2017_07_14_23_54_37_299.jpg
    UE4Game-Win64-Shipping_2017_07_14_23_54_37_299.jpg
    57,8 KB · Görüntüleme: 158
Bilgisayarı açarken ''CPU Temperture over error'', '' CPU over voltage error'' gibi hatalar alıyorum. İşlemci sanırsam aşırı ısınıyor ve çok voltaj alıyor. Yaptıklarım;
  • Modlu BİOS için son sürümü güncelledim.
  • İşlemci soğutucu çıkarıp tekrar taktım.
  • Termal macununu yeniledim.
Termal macundan olduğunu sanmıyorum önceden sürmüştüm sorun yoktu.

İşlemci Xeon E5430, soğutucu markası da bu: COOLER MASTER X DREAM i117 INTEL LGA 775/1155/1156 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
Nasıl düzeltebilirim ?

Eki Görüntüle 248085

TJOC:R 1366x768 High ayarlarda oyun içi görüntü ben kararsız kaldım hangisi gerçek diye ? Bir de bu kadar ısı normal mi ?
Isı o kadar olsa ya sistem kapanır ya da işlemci yanar. Yanlış gösteriyordur büyük ihtimalle, HWMonitor dener misin bir de? Overclock yapmamışsın, undervolt yapabilirsin. Çok daha iyi sıcaklık farkı görebilirsin.

Isı o kadar olsa ya sistem kapanır ya da işlemci yanar. Yanlış gösteriyordur büyük ihtimalle, HWMonitor dener misin bir de? Overclock yapmamışsın, undervolt yapabilirsin. Çok daha iyi sıcaklık farkı görebilirsin.
HWMonitör nedir ? Undervolt nasıl yapacağım ?

HWMonitör nedir ? Undervolt nasıl yapacağım ?
CPU-Z'nin ısı gösterge programı. Undervolt işlemcinin şu anki voltajından (1.2V) olarak gördüm biraz daha altına inerek stabil olmak şartıyla az ısınmasına yol açmaktır. Genelde işlemcilerin stok voltajı belli olmaz, çipten çipe değişir bu da farklı anakartlarda farklı ısılar demektir. 1.15V deneyebilirsiniz giriş seviyesi olarak. Stok frekansta olduğunuz için sorun olmayacaktır, Aida64 stres testi deneyebilirsiniz.

Değerleri kesinlikle yanlış okuyor olmalı. Değil 128 derece 100 derece üstünde bile çalışmaması gerekir. İşlemcide sorun yok gibi :) Bu arada zaten uzun süre oyun oynadıktan sonra aşırı performans kaybı görmediğiniz sürece ısıda sorun yok demektir.

BIOS'ta Hardware Monitor sekmesinde CPU sıcaklığı yazan yere gelip enterladıktan sonra ''Ignore'' seçin.

Voltajı ise JumperFree Configuration sekmesinden listenin alt taraflarında CPU Voltage olarak bulabilirsin ordan ayarlarsın.

Modlu Xeonlarda çekirdek sıcaklıkları daha önemli, 1. çekirdeğin 67 dereceyi geçmemesine özen göster.

Ayrıca yapmadıysan BIOS'a Jumper ile reset atmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı