Xeon E5430 Sistem Yükseltme

megajolt

Kilopat
Katılım
27 Ocak 2019
Mesajlar
113
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
jr software developer
Merhaba, eski bir bilgisayarım var. Özellikleri şöyle:
  • İşlemci: Intel Xeon E5430
  • Anakart: MSI G41M-P26
  • RAM: Kingston DDR3 4GB + 2GB 1333 Mhz
  • Ekran kartı: AMD Radeon HD5450
  • HDD: Toshiba 3.5" 500GB (Standart bir HDD)
  • SSD: Kingston HyperX Fury 120GB
  • Kasa: Acer Mid Tower Kasa
  • PSU: Frisby 450W
  • Monitör: Philips 196V3LSB25/62 18.5” (HD-1366x768)
Elimde bulunan RAM, HDD, SSD ve PSU'yu kullanmak istiyorum. Sizlerden işlemci, anakart, ekran kartı önerisi istiyorum.
İkinci el veya sıfır önerilerinizi bekliyorum. Aylık 500 TL olarak birkaç ay içinde toplayacağım. ETS2, Minecraft ve CSGO oynayacağım oyunlar. Orta ayarlarda oynasam yeterli.
 
Anakartın desteklediği neredeyse en yüksek işlemciyi takmışsınız zaten. Anakart değişmeden yani yeni bir platforma geçmeden daha fazla yükseltme zor. Ekran kartını yenileyebilirsiniz sadece. Ekran kartı için bütçenizi belirtirseniz yardımcı olurlar.
Anakartımın sorunları var. BİOS pilini dolu olmasına rağmen pil takılı değilmiş gibi davranıyor.
Çoğunlukla görüntü alamama sorunları alıyorum. Bu yüzden anakart ve haliyle işlemciyi de değiştirmek istiyorum.
 
Tamam. Bütçenizi belirtin. Monitör dahil mi değil mi onuda yazın ki ona göre tavsiye verilsin.
Monitörü en son Full HD bir şey almayı düşünüyorum. Ancak alana kadar elimdekini kullanacağım.
Aylık maksimum 500 tl bütçem var. Ama biriktirip te alabilirim.
 
Yeni bir P41/G41 chipset anakart al DDR3 olsun ki RAM lerini kullanabil. Fiyatı maximum 150TL dir.
İşlemci olarak X5460 al bunu O.C ile 3.8Ghz civarı çalıştaracaksın onun için bir de soğutucu al. Tüm bunları toplasan 500TL eder zaten. Sonraki ay sendeki eski parçaları (anakart, CPU, GPU) toplam 400TL civarı sattığını düşünürsek gelecek olan 500TL ile birlikte 900TL civarı ediyor.
Ekran kartı olarak GTX960 alacaksın ister buradan 588TL ye istersen de sahibinden de 600TL civarına.
Monitör olarak ikinci el 300-350 TL civarında çok güzel 1080P ekranlar var oturduğun yere göre bak.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı