Xeon E5440 100 Dereceye Kadar Çıkması

RaseWhizx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herhangi bir oyunda işlemci 100 dereceye kadar ulaşıyor ve 100 derecenin üstüne çıktığında resimdeki değer gözüküyor. BIOS modu yaptım fakat sıcaklık halen düşmedi. Termal macun sürülü ve stok fan mevcut.
20180702_205724.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik BIOS günceller gibi güncelliyorsun zor bir tarafı yok. İsmail T. PC hastanesi kanalına bak istersen anlatıyor videolu.

Bende ordan baktım. Gigabytenin bi programını kurdum, ordan modlu BIOS dosyasını yükledim. Hata vermedi. Fakat ben bi değişiklik göremedim. BIOS mod yapmadan önce de bu şekildeydi sıcaklık.
İntelin stok fanları gerçekten çok kötü ve bu işlemci tam yükte ciddi anlamda ısınır. Yeni bir fan al derim ben Q8300'ü %50 yükte 78-82 derece arasında kullandım mesela.
Nasıl bir soğutucu önerirsiniz? Maksimum 100 TL bütçem var 2. el olsa da olur.

Son düzenleme:
Bende ordan baktım. Gigabytenin bi programını kurdum, ordan modlu BIOS dosyasını yükledim. Hata vermedi. Fakat ben bi değişiklik göremedim. BIOS mod yapmadan önce de bu şekildeydi sıcaklık.

Nasıl bir soğutucu önerirsiniz? Maksimum 100 TL bütçem var 2. el olsa da olur.
Dark Freezer X94RD, 2x92mm 4pin PWM Kırmızı Led Fanlı, 4xIsı Borusu, Direkt Kontak AMD Ryzen AM4 ve Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu (DKCCX94RD) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri

Aynı işlemciyi kullanıyorum; modlu BIOS güncellemesi vs. yapmadım. Zaten işlemciler kurulu olan BIOS'a update edilmiş bir şekilde geliyor satın aldığınızda. Yapmanız gereken kullanmakta olduğunuz soğutucuyu sağlam bir soğutucu ile değiştirmek ve temassızlık olmadığından emin olmak. Şu anda kullandığım soğutucu 30-35 TL'lik bir soğutucu ve termal macunu da hediye gelen termal macunlardan. Hiçbir sorun yaşamadım.

Aynı işlemciyi kullanıyorum; modlu BIOS güncellemesi vs. yapmadım. Zaten işlemciler kurulu olan BIOS'a update edilmiş bir şekilde geliyor satın aldığınızda. Yapmanız gereken kullanmakta olduğunuz soğutucuyu sağlam bir soğutucu ile değiştirmek ve temassızlık olmadığından emin olmak. Şu anda kullandığım soğutucu 30-35 TL'lik bir soğutucu ve termal macunu da hediye gelen termal macunlardan. Hiçbir sorun yaşamadım.
Kullandığınız soğutucu ve anakartınız nedir?
Dark Freezer X94 almayı düşünüyorum fakat sonuç aynı olur diye korkuyorum. Bir soğutucu için 120 TL bence fazla. Çünkü daha önce soğutucu ile ilgili hiç bir şey almamıştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı