Xeon E5440 Bilgisayar Açılmama Sorunu

memet590

Decapat
Arkadaşlar ben bu ay E5440 işlemci aldım bilgisayarıma fakat bir sorun aldı başını gidiyor. Hiçbir yerde de çözüm bulamadım. Elimde Foxconn G41MXE anakart vardı, işlemciyi taktım ve her şey stabil çalışırken, bilgisayar kendini kapatıyordu. 2 gün sonra bilgisayarı açmaya çalıştığımda fanlar ve tüm aygıtlar çalışıyor fakat ne ekrana görüntü geliyor, ne klavye ve fareye güç geliyordu. Sadece siyah ekran oluyor. Ben de her yerini kontrol ettim ve anakartın arızalı olduğunu düşünüp, MSI G41M-P26 anakart ve 4 GB DDR3 RAM aldım. 6 GB RAM oldu, taktım işlemciyi ve her şey normal ama bir anda mavi ekran verdi ve 2 gün sonra yine aynı sorun, bilgisayar açılmıyordu. Eski işlemcimi taktığımda ise hiçbir sıkıntı yok. Şu an Q8400 üzerinde kullanıyorum bilgisayarı. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Windows 7 ve Mod'lu BIOS kullanıyorum. İşlemci elimde patladı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca 300W PSU kullanıyordum. Dün elime 400W bir PSU geçti, bağladım fakat termal macunum olmadığı için işlemciyi deneyemedim. PSU bu sorunu yaratır mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
radeon hd 4670 takılı şuanda.tek değiştirmediğim aygıt psu kalmıştı ondan şüpheleniyorum bugün termal macun alıp deneyeceğim işlemcimi gelişmeleri yazarım tekrardan.ekran kartımda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bu arada,şuana kadar hiç bir sıkıntı çıkarmadı.ayrıca intelin sitesinde tdp değeri olarak q8400 xeon işlemciden daha yüksek tdpye sahip ama anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…