Xeon E5440 Düşük Performans Sorunu

Janpardayan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar güç kaynağı ve yeni aldığım Xeon işlemcinin sıcaklıklarını paylaştım
sistemim şöyle:
Intel Xeon E5440 (E0) 2.83 GHz işlemci (BIOS modlanmıştır)
Nvidia GTX 750 Ti 2GB GDDR5 128 bit
Güç kaynağı 300W Dell (aşağıda paylaştım)
4 GB DDR3 1333 MHz RAM
Gigabyte G41M Combo anakart rev2.0
500 GB HDD

Daha önceden Core 2 Duo E8400 kullanıyordum işlemci değiştirme gereği duydum bu işlemciyi aldım ama arasında neredeyse hiç performans farkı yok ve bir de fan oyun vb. program kullandığım zaman çok ses yapıyor sıcaklıklar normal görünmesine rağmen işlemci max yükte 62 derece görüyor. Sizce bu performans düşüklüğü PSU kaynaklı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Örnek vermek gerekirse CS:GO'da 80-90 civarı alırken şu anda 90-95 civarı bir FPS veriyor düşük ayarlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU ile alakası yok. Sistem genel olarak zayıf. Ram özellikle. Dahili GPU'yu kullanmadığınızdan emin olunuz.

PSU ile alakası yok. Sistem genel olarak zayıf. Ram özellikle. Dahili GPU'yu kullanmadığınızdan emin olunuz.
Yorumunuz için teşekkür ederim dahili gpu kullanmadığım dan adım gibi eminim peki ram 8 olursa performans artışı olur mu ? Birde bu ses için verebileceğiniz herhangi bir tavsiye var mı ? Stok fan kullaniyorum

Tam yükte 62 derece normal bir değer. Öncelikle fan sesinin ekran kartından mı yoksa işlemciden mi yükseldiğinde emin olunuz. Eliniz yatkınsa makine yağı yada 10 numara yağ ile fanlarınızı yağlamanızı öneririm. Nasıl yapılacağını ufak bir araştırmayla internetten bulabilirsiniz. Muhtemelen sorununuz çözülecektir. Aksi halde fan değişimi söz konusu olabilir. Bunun dışında Ram yükseltmek performansa olumlu etki yapacaktır fakat bunu da beklentileriniz belirler.

Yağlama olayını yapabilirim ve ekran kartından geldiğini sanmıyorum daha sıfır ekran kartım tavsiye için teşekkürler beklenti olarak elbette fazla bişey beklemiyorum arasıra fortnite pubg tarzı oyunlari low ayarda 45 50 fps civari oynatsa yeter benim için

8GB RAM yapın ve PSU yu değiştirin bence. İşlemci olarak E5450 alsaydınız iyi olurdu ama E5440 da iş görür.

8GB RAM yapın ve PSU yu değiştirin bence. İşlemci olarak E5450 alsaydınız iyi olurdu ama E5440 da iş görür.
normalde bende 5450 alacaktım biraz araştırma yaptım ve 5440 ile arasında çok bariz bir fark olmadığını fark ettim zaten çok büyük beklentim yoktu ama biraz beklentimin altında çıkınca sonuçlar biraz üzüldüm diyebilirim

Bende de 5440 işlemci mevcut anakartda 2 adet 16 GB 2 adet de 8 GB RAM var fakat sadece 4 GB görünüyor nedeni ne olabilir acaba?

Cevabı çok basit anakartınız eski model bir anakart olduğu için 8 ve üstü RAM modellerini desteklemiyor olabilir tam marka model atarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim.

Cevabı çok basit anakartınız eski model bir anakart olduğu için 8 ve üstü RAM modellerini desteklemiyor olabilir tam marka model atarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim.
asus P5K SE ana kart ve intel Xeon E5440 işlemci var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…