Xeon E5450 ile G41MT-S2 Uyumu

Makaleler
9
Daha fazla  
Başlıkta da görüldüğü gibi "Gigabyte G41MT-S2" anakarta sahibim. Ama anakarta tam uyumlu olur mu ve Windows 10'da sorunsuz çalışır mı diye merak ediyorum. Bunun haricinde 4 GB Ram ve R7 250 ekran kartına sahibim. Belki ileride R7 250'yi satıp GT 1030 veya RX 550 alabilirim. Bu sefer kesin alacağım ve kesin bir bilgiye ihtiyacım var.

İşlemciyi şuradan almayı düşünüyorum : Tahmini Teslimat Zamanı

Güç kaynağım ise şu ;
16295248_1155667021169765_840881557_n.jpg

Son düzenleme:
Güç kaynağı yeterli. Modlu işlemci anakartına uyumlu fakat 18 dolara X5460 alman daha mantıklı. Windows 10 kurman için öncelikle BIOS'unu modlaman gerekiyor. 771 işlemciler için gerekli micro code BIOS yazılımında olmak zorunda yoksa Windows 10 kuramazsın.

Cevabınız için teşekkürler. Peki şuan ki anakartımı nasıl modlayacağım, buna uygun mod var mı? Bir de X5460 alırsam performans daha mı artar?

X5460 alırsan performans biraz daha artar. E5450 ile iki farkı var. Birincisi X5460'ın overclock potansiyeli E5450'ye göre çok yüksek fakat o anakartın işlemci için ayrılmış VRM bileşenlerinin faz gücü düşük olduğu için çok az miktarda overclock yapabilirsin hatta hiç yapamazsın. İkincisi X5460'ın base olarak çalışma frekansı daha yüksek. Başka bir fark yok. Anakartını modlamaya gerek yok işlemci zaten hazır modlu gelecek. Sen sadece BIOS yazılımını modlayacaksın. Hatta hazır modlu BIOS dosyasını yükleyeceksin.

xeon 771 microcode 微碼

Bu siteden anakart revizyonuna uygun BIOS sürümünü indir ve BIOS'unu bu yazılım ile güncelle. Sonra X5460'ı tak ve Windows 10 x64 kur. Ek olarak başka yapman gereken bir şey yok.

X5460 alırsan performans biraz daha artar. E5450 ile iki farkı var. Birincisi X5460'ın overclock potansiyeli E5450'ye göre çok yüksek fakat o anakartın işlemci için ayrılmış VRM bileşenlerinin faz gücü düşük olduğu için çok az miktarda overclock yapabilirsin hatta hiç yapamazsın. İkincisi X5460'ın base olarak çalışma frekansı daha yüksek. Başka bir fark yok. Anakartını modlamaya gerek yok işlemci zaten hazır modlu gelecek. Sen sadece BIOS yazılımını modlayacaksın. Hatta hazır modlu BIOS dosyasını yükleyeceksin.

xeon 771 microcode 微碼

Bu siteden anakart revizyonuna uygun BIOS sürümünü indir ve BIOS'unu bu yazılım ile güncelle. Sonra X5460'ı tak ve Windows 10 x64 kur. Ek olarak başka yapman gereken bir şey yok.

Peki, stok soğutucu X5460'ı çalıştırmama yeter mi, şu sıcaklar da sıkıntı olur mu? Bir de Aliexpress üzerinden işlemcinin linkini atabilme imkanınız var mı?

Tahmini Teslimat Zamanı

Stok soğutucu biraz yetersiz kalacaktır. Yükte 80 dereceleri bulursa stok soğutucunuzu değiştirirsiniz.

Uğraşlarınız için teşekkür ediyorum. (y)

Son kez daha rahatsız ediyorum, o linkten baktığımda yorumlar pek içi açıcı gözükmedi. Bir de benim ram 1600 Mhz. Sanırım işlemci sadece 1333 Mhz destekliyor. Sorun çıkmaz değil mi?

Uğraşlarınız için teşekkür ediyorum. (y)

Son kez daha rahatsız ediyorum, o linkten baktığımda yorumlar pek içi açıcı gözükmedi. Bir de benim ram 1600 Mhz. Sanırım işlemci sadece 1333 Mhz destekliyor. Sorun çıkmaz değil mi?
  • 1333 FSB hızıdır bellek frekanslarıyla karıştırmayın. 1600 mhz bellekler ile sorunsuz çalışır.

• 1333 FSB hızıdır bellek frekanslarıyla karıştırmayın. 1600 mhz bellekler ile sorunsuz çalışır.

X5460 almayı düşündüm fakat, okuduğum yorumda gönderilen işlemciyle ilgili çok şikayet gördüm. Riske girmeyip E5450 mü alsam?

Siz kendi işlemciniz E5450'yi nerden aldınız?

İşlemciyi an itibariyle buradan aldım : Tahmini Teslimat Zamanı

X5460 alacaktım fakat yorumlardan dolayı emin olamadım.

Benim de elimde Gigabyte GA-G41MT-S2 anakart var. Buna X5460 buldum kesin alacağım işlemci modlu gelecek ama BIOS modlama işlemini nasıl en basit şekilde yapabilirim internette hep combo anakart için var detaylı anlatabilecek olan var mı?
Elimde gigabeyte ga-g41mt-s2 var x5460 işlemci gelicek modlu olarak bana detaylı olarak bios modlamayı anlatabilecek varmı interrnette hakkında hiç vidio yok

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı