Xeon E5450 modlu BIOS ile E7500 kullanılabilir mi?

SLR Nirvana

Kilopat
Yakın bir zamanda orta halli sistemimi yükseltme amaçlı Xeon E5450 adlı işlemciyi Aliexpress üzerinden aldım. Bilgisayarımda Windows 10 kurulu ve bildiğiniz üzere BIOS modlanmadan bu işlemcilerde Windows 10'u kullanamıyoruz. Şu anki sistemimde Core2 Duo E7500 takılı. Şimdi gelelim asıl soruya. Bu Xeon'u Windows 10'da kullanmak için takmadan önce BIOS'u modlayacağım değil mi? Bir de ek olarak bu BIOS'u ben işlemci elime ulaşmadan modlasam, Xeon için modlu BIOS'u E7500 ile (Xeon elime ulaşana kadar) kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu BIOS ile kullanabilirsiniz E7500'ü. İşlemci desteği azaltılmaz.

Çözüm
Peki xeonu takmadan BIOS modladım diyelim. Sistemimde zaten windows 10 yüklü. BIOS da modlu olduğu için xeonu takıp windows 10 u açabilir miyim? Herhangi bir sorun yaşamam değil mi?

BIOS modladığın zaman açarsın sorun olmaz.Ben xeon üstündeyken modladım.

Konuyu hortlattım ama bir şey soracağım Aliexpress'den modlu işlemciler var onları taksam olmaz mı? İlla BIOS güncellemek mi lazım?

Konu sağlam hortlamış 😁 bende Aliexpress'ten E5450 aldım o mod olayı 771 pin normalde onu 775 pin olacak şekilde modluyorlar BIOS mod olayı farklı diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı