Xeon E5450 ve GTX 750 sisteme PSU önerisi

frebaba

Hectopat
Daha fazla  
Xeon E5450 işlemci sipariş ettim. Sistemime takacağımda 200 Watt Power Supply olduğunu fark ettim. Sistemimde şuan bir sıkıntı yok fakat yeni işlemciyi takarsam, elektrik konusunda sorun yaşar mıyım? Bana önerebileceğiniz bir Power Supply var mıdır? Yeni işlemciyi taktıktan sonra DVD okuyucusunu sökmeyi düşünüyorum. Öyle yaparsam almama gerek kalır mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Sistemim:
  • Ekran kartı = Gtx 750
  • Anakartım = DG31PR
  • RAM = 2 Adet 2 gb Ram (1066 Mhz)
  • Şu anki kötü işlemcim = İntel Duo 2 E4500

Son düzenleyen: Moderatör:
12v kanalından 220 watt ve 19 amper veren bir güç kaynağı sisteme yetecektir. Yani 350 watt bir güç kaynağı bile işinizi fazlasıyla görecektir. DVD okuyucuyu sökmenize gerek yoktur.
Eski nesil XEON işlemciler en az 100-150W güç tüketirken nereden yeticek 350 watt güç kaynağı ?

Xeon E5450'nin 80 watt TDP değeri var. GTX 750'nin TDP değeri ise 55 watt. 12v kanalından 220 watt ve 19 amper veren bir güç kaynağı sisteme yeterlidir. 12v kanalı verimli 300 watt güç kaynakları mevcut, onlar bile yeterlidir. İsterseniz donanımların tükettiği güçleri tek tek hesaplayıp 220 watt değerini çıkartabilirim.

O zaman 230 watt yeterlidir. Ben donanımların harcadığı güçlere baktım, 230 watt yeterli olacaktır. Yük halindeyken felan 300 watt'a çıkmaz değil mi ? İlginiz için teşekkür ederim.

Aerocool'un 400w' lık bir PSU su var. 324w veriyor. Hepsiburada da indirim de var. Çok ucuza gelebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…