Xeon E5450 ve GTX 750 Ti için 350W PSU yeterli mi?

terileptil

Megapat
Yer
Ankara
1-2 hafta önce sistemimi biraz yeniledim. Ekran kartım, işlemcim falan çok eskiydi. Geçen sene de güç kaynağım bozulmuştu ve yenisini almıştım. Uygun fiyatlı ve sistemim de zaten eski diye 350W'nin yeteceğini düşünerek Everest'in 350W'lık bir PSU modelini almıştım. Fakat şimdi topladığım sistemin istediği PSU değerlerine birkaç siteden baktım ve 320-350W gibi değerler çıkıyor. Sistemim yaklaşık bu kadar güç istiyor. Hatta önerilen PSU değeri 359W çıkıyor.

CoolerMaster'ın Power Supply Calculator sitesinde çıkan sonuç böyle :

Sizce güç kaynağımı yenilemeli miyim? N11'de bir tane güç kaynağı buldum. Fiyatı falan gayet uygun geldi bana. 600W'lık modeli 205 TL. 80+ sertifikalı değil fakat verimlilik %75'e kadar yazıyor. Sizce işimi görür mü? Bir sıkıntı çıkartır mı? 80+ değil de %75 olmasının ne gibi zararları olur bana? Şu an 600W civarı bir güç kaynağı yeter de artar bile sanırım benim için. İlerde de kullanabilirim belki o yüzden 600W istiyorum. 220 liranın altında sizin de önerebileceğiniz PSU'lar var mı eğer değiştirmem gerektiğini düşünüyorsanız?

Sistemim :

• Anakart : Asus P5W DH Deluxe
  • Ekran Kartı : ASUS GTX 750 Ti 2GB
  • Ram : 8GB DDR2 800MHz (4x2GB)
  • İşlemci : Xeon E5450 3.00 GHz (2.40GHz)
  • PSU : Everest 350W

Bahsettiğim güç kaynağı : Frisby Foem 500w - Foem 600w Power Supply Pc Güç Kaynağı 12cm Fan - n11.com

Bu arada az önce Vatan Bilgisayar'dan 80+ sertifikalı bir model daha buldum. O da 220 TL. Sizce 15 lira daha verip 80+ almalı mıyım?

80+ PSU : RAMPAGE RMP-600-80P 600W 80PLUS 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

Ek olarak bir sorum daha olacak. GTX 750 Ti ekran kartını AliExpress'ten kullanılmış olarak aldım. Ürün orijinal ve oyunlarda performans açısından bir sorun çıkartmadı. Fakat oyunlara girdiğimde (özellikle ağır oyunlarda ve grafikleri yüksek ayarlarda olanlarda) ekran kartından cızırtı gelmeye başlıyor. Oyunu kapattığım zaman ya da alta aldığım zaman ses kesiliyor. Araştırdım bu olaya "Coil Whine" deniyormuş. Bazıları ekran kartından kaynaklı olduğunu söylemiş bazıları da PSU'dan olabileceğini belirtmiş. Sesin bir zararı olmadığını söylemişler. Uzun süre böyle kullanmış ve hala kullanan kişiler de var. Fakat yine de merak ettim. PSU'yu değiştirdiğim zaman bu sorun da ortadan kalkar mı sizce?

Bahsettiğim ses de bu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Frisby bir güç kaynağı alarak zaten bir hataya düşmüşsünüz. Tekrar Frisby veya Everest bir ürün almayın, paranızı ve sisteminizi çöpe atma riskini göze almayın.
Alınabilir;
Coil Whine'ın sebebi PSU da olabiliyor nadir olarak. Denemeden göremezsiniz maalesef.

Anladım teşekkürler. Şu an kullandığım Everest'in güç kaynağı. Everest'in daha önce mouse'unu kullanıp mağdur olmuştum. Bir daha mouse veya klavyesinden almam zaten. Fakat bütçe kısıtlı olduğu için (yine korkarak) almıştım güç kaynağını da. Acelem olmasa para biriktirip dediğiniz gibi hiç bulaşmazdım tekrar bu markaya. Fakat hakkını da yemeyeyim hiçbir sıkıntısı çıkmadı şu ana kadar. Sessiz de çalışıyor. Ama yine de pek güvenmiyorum. Sanki her an beni yarı yolda bırakacak gibi hissettiriyor. Zaten yine bütçem 220 lira altı olduğu için bunlara yöneldim. Uygun fiyata bulamadım başka. Attığınızın fiyatı gayet iyiymiş ama marka hakkında bir bilgim yok. Ekledim listeme bunu alabilirim. Teşekkürler cevabınız için.

Yardımcı olabilecek başkaları varsa onlar da yazabilirse çok iyi olur. Buraya yazılanları değerlendirip, atılan PSU'ları listeme ekleyip aralarında karar vereceğim.

Bir sorum daha olacak. PSU önermişsiniz ama sizce yenisini almalı mıyım bu sistem için?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…