Xeon sistem toplamak mantıklı mı?

yagamilayto31

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, son zamanlarda Xeon işlemciler hakkında araştırmalar yapıyorum ve sunucu tabanlı işlemciler olduğunu öğrendim.
Fakat birçok insanın oyun açısından önermediğini gördüm fakat nedenini anlamadım. Temiz anakart bulduktan sonra bence en iyi F/P ürünlerinden bir tanesi. Peki neden kimse önermiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucu ağırlıklı işlemciler olduğundan genellikle dönemine göre bol çekirdekli oluyorlar, ancak tekil çekirdek kısmı biraz daha düşük oluyor.
Tekli çekirdek performansı da birçok senaryoda direkt oyun performansına etki ettiğinden kişiler orta seviye ama tekli çekirdek performansı daha yüksek işlemcilere daha çok yöneliyor oyun için.

Merhabalar, son zamanlarda Xeon işlemciler hakkında araştırmalar yapıyorum ve sunucu tabanlı işlemciler olduğunu öğrendim.
Fakat birçok insanın oyun açısından önermediğini gördüm fakat nedenini anlamadım. Temiz anakart bulduktan sonra bence en iyi F/P ürünlerinden bir tanesi. Peki neden kimse önermiyor?
Sunucu (Server) alanında kullanıldığı için. Kimse oyun oynatacağını bilmiyordur. YouTube'da "Toasty Bros" diye bir kanal var. Adamlar orada hep Xeon'lu sistem toplayıp üstüne GTX ekran kartı koyuyor. Onları izleyebilirsin.

Sunuculardaki yükler genellikle, çok fazla sayıda küçük işlemlerden veya büyük ancak paralelize edilebilir yüklerden oluşur.
Bu yüzden sunucularda çok sayıda çekirdeğe ve izleğe sahip işlemciler tercih edilir. Çekirdek sayısının fazla olmasından dolayı çekirdek frekansları, 4-8 veya 16 çekirdekli işlemciler gibi 4-5 GHz'yi zorlayamaz. Bu da tekil çekirdek performansını olumsuz olarak etkiler. Benzer şekilde her ne kadar L2 ve L3 Cache miktarı, kullandığımız işlemcilerdekinin 3-4 katı gibi görünse de Cache miktarını çekirdek sayısına böldüğümüzde çoğu zaman çekirdek başına daha az Cache düştüğünü görürüz.

Günümüz oyunları çoklu çekirdekten faydalanabilir hale geldi ancak hala 32 çekirdeğin tamamı verimli bir şekilde kullanabilecek bir oyun mevcut değil.
Xeon işlemcilerin güç tüketiminin yüksek olması, soğutma sisteminin özel olması (Hali hazırdaki çoğu soğutucu Xeon işlemciler ile uyumlu değil.), Çok daha pahallı olan ECC bellek kullanmaları ve ECC belleğin oyunlar için hiç bir şey ifade etmemesi vs. Bir çok sebep sayılabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı