Xeon X3440 G.Skill 2133 RAM ile çalışır mı?

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Arkadaşlar bu işlemci için Intel'in sitesinde en fazla 1333 MHz frekansında RAM desteklediği yazıyor. Lakin abdullah bu işlemci ile çekmiş olduğu videolarda 1600 MHz'de çalıştırıyordu sistemi. Benim elimde G.Skill'in 2400 MHz XMP destekli RAM'ler var. Bu RAM'leri en azından 2133 MHz'de bu işlemci ile çalıştırabilmek mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır çalışmaz. Elinizdeki bellekler DDR4. Anakartınız DDR3. Bellekler anakartınıza uymaz.
Hayır kardeşim elimdeki bellekler DDR3 aktif olarak kullanmaktayım. Zaten DDR4 olup olmadığını bilemicek kadar bilgisiz olsam bu frekans muhabbetini açmam 😂 Attığım fotoğrafta kesikli yerinden anlayabilirsin.

Dosya Ekleri

• asdasfsdg.png
    asdasfsdg.png
    154,9 KB · Görüntüleme: 47
Benim hatam. DDR3 2400 MHz bellek yok zannediyordum. DDR3 2133-2400 MHz bellekler varmış. Anakartınız daha yüksek frekansları destekliyorsa 1333 MHz değerinin üstüne çıkabilirsiniz. İşlemci sayfasında yazan değerler kesin üst sınırlar değil. Sanırım anakartınızın desteklediği frekansları deneyebilirsiniz.

Şu videodaki kullanıcı 2133 MHz ile kullanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim hatam. DDR3 2400 MHz bellek yok zannediyordum. DDR3 2133-2400 MHz bellekler varmış. Anakartınız daha yüksek frekansları destekliyorsa 1333 MHz değerinin üstüne çıkabilirsiniz. İşlemci sayfasında yazan değerler kesin üst sınırlar değil. Sanırım anakartınızın desteklediği frekansları deneyebilirsiniz.

Şu videodaki kullanıcı 2133 MHz ile kullanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izlemiştim lakin bu arkadaş sanki çok ekstrem bir olay deniyor. Cpu-z programında X3440 ile tekli ve çoklu çekirdek bencmark testinde o kadar puanı nasıl alıyor çok şaşırdım. O yüzden bir de burada sorayım dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı