Xeon X3440 İşlemci Turbo frekansa ulaşmıyor

J.Shelby

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, uzun süredir X3440 işlemci kullanıyorum ve işlemcim önceden oyun sırasında 2.93 GHz hızlarında çalışırken şu an 2.53 hızında sabit kalıyor. Bilgisayara format attıktan sonra böyle oldu. Bu arada oyun sırasında sıcaklık değerleri de eskisi gibi değil termal macun kuru olabilir sıcaklık değerleri eskisi gibi olursa tekrar 2.93 hızında çalışır mı?

Yük altında tam frekans çıkacaktır. Cinebech testleri veya Prime 95 testleri deneyin. Eğer yine Turbo frekanslara çıkmıyorsa BIOS ile biraz oynayın derim.

Stres testine soktum dediğiniz gibi fakat yine de sıcaklık değerleri oyunda olduğu gibi hızlıca yükseldi ancak saat hızı artmadı. BIOS konusuna gelince şifre var BIOS'ta soğutucu alıp overclock yapmayı istiyorum fakat şifreyi kıramadım bir türlü.

Bu arada ekran alıntısını aldığım anda çok vakit geçmemesine rağmen bu sıcaklık değerlerine çıktı.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-20_184906.png
    168,7 KB · Görüntüleme: 63
Testi 10-15 dakika yap, ayarlarını da görüntüdeki gibi yapıp ekran görüntüsü paylaşır mısın?
1 buçuk dakikalık testte yorum yapmamız yanlış olur.

Ek olarak, arka planda HWInfo açık şekilde yap testi. Amacım işlemcinin throttle olup olmadığını öğrenmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…