Xeon X3440 OC Sorunu

yusatelli

Decapat
Merhaba arkadaşlar sistemim işlemci base frekansdayken sorunsuz çalışıyor fakat en ufak bir overclockda ekran donuyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum bu sistemde işlemci fazlaca OC'leniyor diye aldım ve üzerine 250 liraya işlemci soğutucusu aldım sorunun PSU'dan oldugunu düşünüyorum sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?
Sistemim
İşlemci : Xeon X3440
Ekran Kartı : Gtx 1050
PSU : Foem 350W
RAM : Corsair Vengance 8 GB 1600 MHz
İşlemci Soğutucusu : Thermaltake Frio Silent 12cm fanlı İşlemci Soğutucusu

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağından kaynaklı olabilir bir ihtimal ama O.C. yaptığınızda eğer optimum voltaj değerini ayalarayamazsanız yine benzer bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Overclock yaparken voltaj veriyorsunuz değil mi? PSU overclock halinde sistem için düşük gelecektir.

hayır voltaj vermiyorum yani bilmiyorum benim anakart için oc rehberi çıkartmıştı donanım arşivi orda voltajla alakalı birşey yoktu direk yapıyordu ocyi tek menüden , voltajı nasıl verebilirim ?

hayır voltaj vermiyorum yani bilmiyorum benim anakart için oc rehberi çıkartmıştı donanım arşivi orda voltajla alakalı birşey yoktu direk yapıyordu ocyi tek menüden , voltajı nasıl verebilirim ?

Rehber olarak bu videoya göz atabilirsiniz. PSU yetersiz gelebilir. Problem çıkmazsa eğer kullanmaya devam edebilirsiniz.

Voltaj vermiyorsan sorunun bundan kaynaklı bende geçenlerde işlemci aldım overclockta yanıt vermiyordu anakartın verdiği voltaj bayağı düşük geliyormuş sonrasında anladım ama stabilite için 2 3 gün uğraşmıştım prime95te çekirdekler hata vermeyip en düşük voltajı bulana kadar.

Rehber olarak bu videoya göz atabilirsiniz. PSU yetersiz gelebilir. Problem çıkmazsa eğer kullanmaya devam edebilirsiniz.
o videodaki değerleri kullandım ama malesef olmadı yine aynı şey ekran donuyor ve haporlörden hışırtı sesi geliyor kapanmadan önce voltajları inceleme fırsatı buldum bi yorumunuz varmı , güç kaynağı alsam sorun kesinlikle çözülürmü ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    33,8 KB · Görüntüleme: 80
Sorun PSU'dan diye düşünüyorum bende. Voltaj verdiğinizde yetmiyor büyük ihtimalle .

Aynı sorun bendede mevcut psu yetersiz diye düşünüyorum sorunu çözdünmü bilgilendirirsen sevinirim

Aynı sorun bendede var. Psu corsair vs550 yeteceğini tahmin ediyorum lakin en ufak arttırmada aynı şekilde bendede takılıyor.
Sistemim
X3440
Gigabyte h55m-ud2h
Msi Rx 470
2x4 8 gb 1333Mhz
240 ssd
500 gb harddisk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…