Daha fazla  
Öncelikle merhaba.
Sistemim:
Xeon X3440 işlemci.
Snowman M.200 soğutucu.
ASUS P7H55M LX anakart.
HD 6570 ekran kartı.
DDR3 2x4 8 GB 1333MHz RAM.
Bu sistemde sorunsuz 3.5'e çıkabiliyorum ve sıcaklık değerleri 70'i geçmiyor Prime95 testinde bende 4.0 GHz'e çıkmak istiyorum fakat 3.6'da bile mavi ekrana atıyor. Sanırsam voltaj vermem gerekiyor. Birkaç foruma baktım fakat benimle aynı anakartı bulamadım. Ayarların benim anakartımda biraz farklı olduğu için birebir yapamadım ayarları. Yardımcı olursanız sevinirim.

Biraz daha voltaj vermeniz gerek. Dediğiniz mavi ekran ilk açılışta veriyorsa eğer voltaj kaynaklı kesinlikle.

Eğer siyah ekran alırsanız tepkisiz bir şekilde daha yüksek değerlere çıkmak için DRAM Frequency ayarını bir tık indirmeniz gerekecek.

Kusura bakmayın mesajınıza dair bildirim gelmedi geç cevap veriyorum birazdan atacağım ve sıcaklık değerleri Max 70 derece.

Kusura bakmayın mesajınıza dair bildirim gelmedi geç cevap veriyorum birazdan atacağım ve sıcaklık değerleri Max 70 derece.
Minidump: Minidump.rar

@Enes3078, @283156 hocalarımı davet ediyorum mavi ekran dosyalarını okuyabiliyorlar. Ben okuyabilseydim yardımcı olurdum ama maalesef okuyamıyorum.

Son olarak mavi ekran yük bindiğinde oluyor şu an 3.6ghzdeyim Google'da ya da YouTube'da mavi ekrana atmadı.
Galiba sorunun çözümünü buldum mavi ekran hatasını okuyabildiğimizi bilmiyordum ufak bir araştırmayla nasıl okuyacağımı öğrendim ve sorunun ntoskrnl.exe olduğunu öğrendim bunu araştırdığımda harddisk hatasından dolayı olduğunu öğrendim ve harddiskimi test ettim ve sonuç ekran görüntüsündeki gibi harddisk yüzünden 964 kez mavi ekrana atmış fakat anlamadığım şey şu overclock 3.5GHz'deyken mavi ekran vermiyip arttırdığımda mavi ekran vermesi sistemi 2.harddiskemi kurmalıyım sizce?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    45,8 KB · Görüntüleme: 54
  • Ekran Alıntısı.PNG
    45,8 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Büyük ihtimalle overclock yapıyorsunuz diye mavi ekran hatasını alıyorsunuz. Minidumplarda bunu anladım.
Voltaj ve GHz değerlerini iyi ayarlayın. Tam olarak overclock yapmayı bilmiyorum ben.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Sıcaklık gerçekten 70 derece mi? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Meraktan.

@283156'in dediklerini yapın, yine olmazsa yeni dumpları paylaşıp beni etiketlersiniz.

Snowman M.200 90 TL'ye aldım 3.5GHz'de 70 derece ve voltaj verirken neyi yükselteceğimi bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz şu anda SFC scannow rehberini yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…