Merhabalar sistemim Xeon X3440 12 GB DDR3 1333 MHz RAM anakart ASUS P7H55 USB3.0 PSU ekran kartı ASUS RX460 Dual OC CPU cooler ise Thermaltake contac 30.
Sorunum işlemcimi overclock ettiğim zaman (3.6 GHz) ve stresse soktuğumda 83 84 derecelere dayanmakta ve frekans düşürmektedir. Tüm OC ayarları Auto'da ben sadece frekans veriyorum yani voltajı sistem kendisi ayarlıyor. Analamadığım şey soğutucumun çok kısa sürede termal darboğaza sokması. Sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum ama 120mm radyatör almayın para tuzağı dediler. Oyun oynarken LoL CS ya da Valorant'ta sıkıntı olmuyor fakat işlemciye abanan bir oyun oynadığımda mesela NFS Payback'de işlemci bir süre sonra frekans düşürüyor. Donanım arşivindeki videoları izlediğimde ısınma olayı göremiyorum. Stock bir soğutucu da kullanmıyorum. Acaba sistemde yanlış bir şey mi yaptım diye düşünüyorum çünkü kule tipi bir soğutucu ile bile boşta 49-54 dereceleri görüyorum acaba havalar ısındığından ötürüde böyle düşünmüyor değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.