Xeon X3440 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

bywolta54

Kilopat
Daha fazla  
İkinci el bir sistem toplamaya karar verdim ve bazı parçaları sıfır almayı düşünüyorum. SSD, HDD ve ekran kartı gibi ama ekran kartında sorunlarım var. Bir iki tane kafamda ekran kartı var ancak besleyebilir mi ve ne kadarlık bir güç kaynağı gerektirir bilemiyorum. Konuya hakim olan biri yardımcı olabilir mi lütfen?
  • Anakart : Gigabyte GA-H55-UD3H
  • İşlemci : Intel Xeon X3440 (OC li 3.8-4)
  • RAM : Kingston 4x4 DDR3 1600MHz
Ekran kartı olarak ilk düşüncem GTX 1050 Ti GamingX ama besler mi beslemez mi emin değilim.
İkinci olarak RX 560 Strix serisi.
Üçüncü olarak da GTX 1050 düşünüyorum, lütfen konuya hakim olan birileri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart olarak neden gigabyte sectin. Suna bir bak. Overclock la yuksek frekanslara cikabilirsin. Asus P7h55

Anakart olarak neden gigabyte sectin. Suna bir bak. Overclock la yuksek frekanslara cikabilirsin. Asus P7h55
Seçimim olan anakartında O.C. olayı fazlasıyla yeterli benim sorunum ekran kartı bilen eden yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri yok mu?

Öncelikle dostum şunu söyleyeceğim. 1050 ve 1050 Ti arasında çok bir FPS farkı yok (bazı oyunlarda 5-15 FPS arası oynuyor.) Sadece güncel fiyatlarda 500 400 TL fark oynuyor (MSI Gamex'i baz alıyorum.) Bunu da gidip bizzat Vatan bayisinden bilgisine güvendiğim birine sordum, hem de araştırdım. Denemeden bilemeyiz işlemci 1050 Ti ile darboğaza maruz kalabilirsin. Sorduğum kişiler ve araştırmamın sonucunda bence 1050 almak en mantıklısı. Sana bütün oyunları oynatabilecek bir ekran kartı şu anda Aynı sistemi bende topladım parçalarımı bekliyorum bakalım ne olacak

Dipnot: RAM'lerini 8GBx2 olarak 16GB yap. 8GB sana yeterli gelmez, boşuna dual yapmak için 4x2 alma. Sonra 1 tane daha 8 GB alarak sistemi güçlendir.

Hocam YouTube da bir videoya denk geldim bu işlemciye 1060 6 GB OC takıp i3 8.nesil ile karşılaştırmış ikisinde de aynı kart var ve hiç bir dar boğaz görünmüyor
Videonun linki :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bi bakarsan sevinirim.
RAM konusu 4x4 olarak satın aldım başta 8x2 olarak düşündüm sonradan daha fazla RAM'leri yayabilmek adına 4x4 yapmaya karar verdim ilerde sıkıntı yaşatabilir yükseltme konusunda.

Attığın videoda darboğazı anlaman imakansız neredeyse. Ekran kartını besleyebilmiş ama bu oyundan oyuna değişir. Anlık FPS droplar yiyebilirsin. Bu test yetersiz yorum yapabilmek için.

Attığın videoda darboğazı anlaman imakansız neredeyse. Ekran kartını besleyebilmiş ama bu oyundan oyuna değişir. Anlık FPS droplar yiyebilirsin. Bu test yetersiz yorum yapabilmek için.
Ya aslında ortalama olarak oynayacağım oyunlar onlar diyebilirim anlık FPS dropları pek bir sorun etmez diye düşünüyorum.

İyi bir soğutucu almanı tavsiye ederim. Sabit O.C değerleri ile kullanabilirsin fakat uzun süreli kullanımda stabil bir performans verir mi bilemem.

1050 Ti/1050/1060 modelleri RX serisi bu fiyattayken alınmaz. GTX 1050 yerine RX 560 2/4 GB, GTX 1050 Ti yerine RX 570 4/8 GB, GTX 1060 yerine RX 580/590 var. GTX 1070 yerine de Vega 56 fiyatları şu an harika. Ayrıca OC yapmassan performansı iyi olmaz.

İyi bir soğutucu almanı tavsiye ederim. Sabit O.C değerleri ile kullanabilirsin fakat uzun süreli kullanımda stabil bir performans verir mi bilemem.
Hocam soğutucu olarak şunu aldım işimi görür herhalde nedersin ?
Hocam kafam allak bullak iyice en son 1050 Tİ alıcam Vatan fiyatı şuanda 1.200 TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…