Xeon X3440'a Overclock Sonrası Mavi Ekran Hataları

maamud ali

Kilopat
X3440 işlemcim var. Overclock yapıyorum BIOS'tan ama sürekli mavi ekran hatası alıyorum. 3.7 GHz'e çıkarttığım zaman sistemi Aida64 programıyla sadece işlemciyi stress testine sokuyorum 10 dakika sonra kapatıyorum buraya kadar her şey iyi. Max 65 derece oluyor işlemcim anakart sıcaklığımsa Max 48 oluyor. Testten çıktıktan sonra oyuna giriyorum ya da YouTube'de geziyorum hoop mavi ekran veriyor. Voltaj arttırıyorum gene aynı gene aynı gene aynı. Naptıysam olmadı, RAM en düşük düzeyde çalıştırıyorum gene aynı. Imc voltaj PLL voltaj falan var onlara dokunmadım. 3.7 GHz'de 1.21 voltaj veriyorum. bir de RAM BIOS'ta 1600 MHz ama Windows'ta 1066 MHz olarak gözüküyor CPU-Z'de ise 800MHz gözüküyor peki neden Windows'ta 1066 MHz gösteriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Overclock sonrası böyle hatalar muhtemel. Stabil olacak şekilde değeri düşürerek deneyin ve doğru yerde bırakın. RAM’leriniz 1600 MHz’de çalışıyor, onda problem yok.
Teşekkürler dostum <3 ama bazıları 4 GHz çıkıyor nasıl oluyor bu ben de çıkıyorum ama dediğim gibi aynısı oluyor.

Overclock işi biraz farklı bir iş, her türlü şey sebep olabilir. Belkide sizin anakartınız ve izlediğiniz kişilerin yaptığı anakartlar farklıdır. En iyisi stabil şekle getirip kullanmak.

Sorun çözüldü artık istedigim Mhz e çıkabiliyorum. overclock yapıldığı zaman Ram in Dram timing control den zamanlamasida çıkıyor yükseliyor. Önce anakartın o.c özelliginden o.c haptım sonra ram voltaj ve işlemci voltajını ayarladım dram timing control ise 9 9 9 24 olarak ayarladi anakart ama ben elle yaptiğim zaman 9 8 10 26 gibiydi sorun yaşayan benim yaptığım işlemi yapabilirler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı