Xeon X3470 İşlemcili Sistem Toplamaya Değer mi?

Merhaba arkadaşlar. Çok yakın bir arkadaşım elindeki 10 yıllık laptopu ile oyun oynayamadığını ve kendi esprili kişiliğini Twitch kanalında paylaşmak istediğini ama elinde yeterli bütçe olmadığını söyledi. Kendisi asgari maaşla çalışıyor ve ürünleri olabildiğince fiyat/performans olarak seçmeye özen göstermeye çalıştım. Türkiye'den alınan tüm parçalara olabilecek en yüksek taksit uygulanacak. Ancak bu sistemi ileride upgrade edemeyeceği için kafamda soru işaretleri oluştu. Ama eğer tamamını elden çıkartmaya çalışırsa herhangi bir zarar etmeyeceğini düşünüyorum. Öncelikle sistemden bahsedeyim;

İşlemci; Intel Xeon X3470 İşlemci 205 TL
Anakart; Gigabyte GA-P55-UD3L Rev 2.3 456 TL - İşlemci OC açısından daha iyi olacağını düşündüğüm için P55 olsun istedim.
RAM; Kingston DDR3 4x4GB 1600MHz toplamda 16 GB RAM için fiyat 406 TL
CPU Soğutucu; AIGO E3 için 4 Adet Bakır Isı Borusu CPU soğutucu 122 TL
Ekran Kartı; Sapphire RX 590 NITRO+ 1859 TL İşlemciye darboğaz yapmadığından eminim.
SSD; HI-LEVEL SSD 240gb 205 TL - Sistemi buraya kurmayı düşünüyoruz tabi ki.
HDD; 1TB HDD SEAGATE BARRACUDA 7200RPM 244 TL - Depolama birimi olarak kullanılacak.
PSU; High Power 500W 80+ Bronze 299 TL
KASA; ELBA V5 GAMER 189 TL

Toplam fiyat; 3985 TL / Ekran kartı dahil fiyatıdır.

İşlemci 3.7 GHz ye kadar OC yapılmaya çalışılacaktır. Bunu ön göremiyorum çünkü işlemciden işlemciye de değişiyor. Ama soğutma için 120mm lik fanlı tower soğutucu seçtim.

Arkadaşlar şimdi sormak istediğim soru şu bu sistem ile cidden oyun oynayabileceğini biliyorum.

Zaten işlemciye hatırı sayılır derecede OC yapılacak. Ancak yayıncılık için uygun mudur? DDR4 sisteme para yetiştiremeyeceğiz çünkü bu bütçeye DDR4 de bunun yarısı performansı bile alamayız.

Sistemin oyun testleri için bir video bulamadım ama GTX 1070 ti ekran kartını besleyen işlemci RX 590'ı da besleyecektir. GTX 1070 ti , RX 590' dan çok daha fazla FPS almaktadır. Tüm oyunlarda 10-14 FPS daha az hesaplayın lütfen. İzlediğiniz oyunlarda bunu göz önünde bulundurun. Çünkü GTX 1070 Ti ile olan videolarını koyuyorum referans olarak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kimse konu ile ilgilenmedi mi ya?

Son düzenleme:
Usta bu gösterdiğin oyunların hepsini gönül rahatlığıyla oynayabilirsin yayında yapabilirsin, senin topladığın sistem ya da toplayacağın sistemin aynısı bende var tek farkı ekran kartı ben RX 460 OEM 2GB Ekran Kartını kullanıyorum ve ben bu gösterdiğin oyunların hepsini rahatlıkla oynuyorum istersem yayında yapabilirim ama yayıncı değilim yani kısacası ekran kartından teredüt ediyosan rx590 al derim senin açından baya iyi performans verir.

X5650 işlemci kullanın. Tabi buna uygun LGA1366 soketli anakart da gerek. Ayrıca en kötü çıkabilirse 4 GHz overclock ile birlikte kullanmanızı öneririm. Yayın için daha iyi olacaktır. Fiyatları zaten çok yakın. Hatta ucuz bile. Benzer fiyata Alseye'nin 6 ısı borulu 2 fanlı soğutucusu var. Anakarttan dolayı RAM'leri 8x2 yapman gerekecek. SSD olarak Adata SU650 240 GB alabilirsiniz. PSU olarak FSP500-60AHBC, kasa olarak Sharkoon VS4-V alabilirsiniz. RX 590 yerine de GTX 1660 Ti alabilirsiniz. Basit bi' hesapla 3600 TL olarak hesapladım. Eğer hala toplamadıysanız bunu toplayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…