Xeon X3470 Overclock Yapma

messiwo1905

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Xeon X3470 işlemcim mevcut. Normal hızı 2.9 iken overclock yaparak 3.8 cıvarına cıkarmak istiyorum. Fakat voltajlarının ayarlanmasında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Anakart: Gigabyt H55M
  • RAM: 6 GB 1600
  • PSU: 500W
  • İşlemci soğutucusu: Dark X120

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartının tam modelini yazarmısın? H55M üç çeşit anakart var.

Son düzenleme:
Öncelikle voltaj vermeden ne kadar hıza çıkabildiğini denemelisin. Mesela 3.4 GHZ' a voltaj vermeden çıktın diyelim. 3.5 GHZ hıza çıktığında mavi ekran hatası alırsan ondan sonra stock voltajı neyse ona göre yavaşca yükselterek deniyeceksin. Bu arada hız aşırtma yaparken ram hızlarında yükselmeye başlar.Onlarada 1.65 voltaj vermelisin. 1700 MHZ hızı aşmaya başlarsa ramlerin ram profilinden düşürebilirsin.Altaki video yardımcı olur. OC deneme yanılma yoluyla yapılır. Sonunda sabit bir voltaj ayarı bulursun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam şuanda o hatayı almıyorum.Fakat işlemci voltajını 1.500 e kadar cikarmama rağmen açılış ekraninda PC kilitleniyor.Voltajmi artirmaliyim donma sebebi nedir hocam.Resimlerin hepsini atıyorum şimdi.

Voltaj çok yüksek. 1.30 yap ve CPU Clock Ratio 20 olsun. Ondan sonra işlemci frekansını yükselt 3.6 GHZ hıza kadar.

CPU kısmını yapacaksın. Dram voltaj RAM voltajıdır. Onuda RAM hızlarını yükseltmiyorsan AUTO olarak bırak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…