Xeon X3470 ve GT 1030 FPS düşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BSAVASS

Decapat
1 Ay öncesinden aldığım GT 1030 nedense düşük FPS veriyor, daha öncesinde i5 650 işlemcim vardı. Darboğaz yapıyor diye değiştirim sonuç aynı, millet GTA 5'de high ayarlarda 60 FPS alırken, ben 25 hatta 20 FPS'lere kadar düşüyorum, sizce neden?

Sistemim:
  • Xeon X3470 1156 pin işlemci
  • 12 GB DDR3 1333 MHz RAM
  • MSI GT 1030 Aero ITX OC
  • H55M P31 Anakart
  • 300W kaliteli FSP PSU

PSU yetersiz kalıyor. İşlemcin yük altında değil rahat çalışıyor ekran kartını tam besliyor. Burada 2 sonuç var ya PSU yeteri kadar besleyip elektrik veremiyor. Ya da ekran kartın güçlü değil değişmesi gerekiyor.
millet GTA 5'de high ayarlarda 60 FPS alırken, ben 25 hatta 20 FPS'lere kadar düşüyorum
Millet dediğin kişilerde de aynı ekran kartı aynı işlemci ve aynı PSU mu var?
Kullandığın işlemci PSU yu başlı başına sömüren bir işlemci zaten.

Aynı sistemi 380w güç kaynağı ile denedim ama sonuç aynı. Ekran kartı zaten en fazla 35w çekiyor, ekran kartını garantiye yollayım diyecem ama fan yaprağının teki kırılmış dereceyi etki etmiyor ama garantiye kabul etmezler diye düşünüyorum. Ne yapacağımı şaşırdım
Driverlar vs. güncel mi?
Güncel, bugün format attım tüm sürücüleri kurdum

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180912-221646_Gallery.jpg
    167,5 KB · Görüntüleme: 144
Kesinlikle bir darboğaz yok. Ekran kartının gücü yetmiyor gibi. Yani ekran kartından kaynaklı bir yetersizlik söz konusu bu durumda. PSU da yetiyor ki %100 de çalışıyor ekran kartı.
Ekran kartını değiştirmende fayda var.

Yalnız garantiye verecemde fan yaprağının teki kırılmış birde garanti belgesi var ama satın aldığım fiş kayıp.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180913-010127_Gallery-810x1440.jpg
    174,5 KB · Görüntüleme: 121
Fan yaprağı çok önemli değil şu aşamada onun yenisini alıp kendin de takabilirsin 2-3 vida sadece onu tutan. Ayrıca garantilik birşey olduğunu sanmıyorum. GT1030 ekran kartı zaten düşük seviye bir ekran kartı oyun oynayabileceğin GTX bir ekran kartına geçersen FPS lerini düzgün bir şekilde alabilirsin.

gtxlere verecek gücüm yok sonuçta öğrenciyim, ama öbür 1030 lara karşı arada 35-37 fps fark var az bi fark değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…