Xeon X5450 BIOS'ta 72 derece oldu

Kasan ve kullandığın soğutucu nedir? Kasan yeteri kadar hava alıyor mu, egzoz fanı bulunuyor mu?
Kasam standart eski tip bir kasa markası frisby egzoz fanı yok ancak kapağı açık kullanıyorum hava akışını daha iyi sağlamak adına tabi daha çok tozlandığı için temizliği daha sık yapıyorum soğutucum da dediğim gibi intelin stok soğutucusu
Almayı düşünüyordum zaten ancak sorunumu çözer mi emin olamadım çünkü 1 aydan uzun süredir bu fanla bu işlemciyi kullanıyorum ve bu sorunla yeni karşılaştım

Maalesef çözmeyecek kardeşim. Ama en azından 4 5 derece daha düşürebilirsin ısıları ve CPU beslemelere de hava üfleneceği için kapanma sorunun düzelebilir.

Maalesef çözmeyecek kardeşim. Ama en azından 4 5 derece daha düşürebilirsin ısıları ve CPU beslemelere de hava üfleneceği için kapanma sorunun düzelebilir.
Peki 771 pin bir anakarta geçer ve bakır bir soğutma alırsam bu sorunu çözmeye yeterli olur mu acaba veya onun yerine 775 pin bir işlemciye geçersem.

Peki 771 pin bir anakarta geçer ve bakır bir soğutma alırsam bu sorunu çözmeye yeterli olur mu acaba veya onun yerine 775 pin bir işlemciye geçersem.
Bence q9550 tarzı bir Core I serisi işlemci al. Diğer türlü ısı sorununu çözemeyeceksin. Tecrübeyle sabit.

fanı sıkı oturttuğuna emin misin?

Aynı anakart ve işlemciyi kullanıyoruz. Ya macun da yada fanda sorun olabilir. Fan tam oturmadıysa sıcaklıklar dengesiz yükseliyordur. Ben şu anda yükte en fazla 72 dereceyi görüyorum üstelik %18 overclock olduğu halde. BIOS' da OC için ayarları kurcaladıysanız tekrar kontrol edin belki de voltaj fazla verilmiş olabilir.
Bence q9550 tarzı bir Core I serisi işlemci al. Diğer türlü ısı sorununu çözemeyeceksin. Tecrübeyle sabit.
Bende stok fan var yük altında 3.5 Ghz' de çıktığı en fazla 72 bilemedin 73 derece ki oyun oynuyorum arada ve daha hiç sorun çıkarmadı. Ya fan oturmadı yada macun yetersiz kalıyor kasa kapağı açıkmış zaten sorun başka olabilir.

Herhangi bir overclock yapmadım hocam bios ayarları hiç kurcalanmadı voltaj değerleri auto da acaba hangi termal macunu ve soğutucuyu kullandığınızı belirtebilir misiniz lütfen teşekkürler

Herhangi bir overclock yapmadım hocam bios ayarları hiç kurcalanmadı voltaj değerleri auto da acaba hangi termal macunu ve soğutucuyu kullandığınızı belirtebilir misiniz lütfen teşekkürler
İsmail hocanın mikro kodunu yüklediniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…