Xeon X5450 Sistem Toplama

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yazın Android oyun programlamaya başlayacağım. Bu yüzden de işlemci gücü yüksek bir sistem ihtiyacım var. Maalesef ki pek bir bütçem yok. Yazın çalışarak upgrade edeceğim.Aklıma takılan bazı sorular var.

Aklımda G41 Combo anakart almak var (MSI ve Asus'un da DDR2&DDR3 anakartları var). Hem DDR2 hem DDR3 destekleyen bir anakart alsam 8GB DDR2 (2x4GB) destekleyebilir mi?

Grafik olarak iyi bir ekran kartına ihtiyacım yok. Bildiğim kadarıyla da X5450'de dahili GPU yok. 50TL'ye alabileceğim herhangi bir 512MB Ekran kartı Youtube, Netflix'de 1080P video izlememe engel olur mu?

İşlemciye O.C yaparken voltaj ne kadar önemli? OC yapacağım için PSU'yu nasıl seçmeliyim?

Xeon X5450 ve G41 yerine tercih edebileceğim daha iyi bir platform var mı? (Fiyat olarak yakın olmalı).

OC yapmak istiyorsanız : İşlemci, Anakart ve PSU önemli. 4 veya 6 bakır borulu kule tipi soğutucu almayı unutmayın. 400W 80+ High Power yeterli olur.

G41 anakartlar 4 slotluları her kanaldan 2 GB destekliyor diye hatırlıyorum yanlış olabilir ama araştırmak lazım. 50-60 TL'ye HD 3650 tarzı bir ekran kartı alabilirsiniz. X5450, G41 alternatifi o fiyatta maalesef yok.

Anakartı G41 değilde P35 Chipset seçerseniz daha güzel OC edebilirsiniz bence. Sahibinden gibi yerlerde ikinci el P35 veya P serisi OC edilebilecek güzel anakart bulabileceğini düşünüyorum.

Anakartı G41 değilde P35 Chipset seçerseniz daha güzel OC edebilirsiniz bence.
Henüz anakart da almadım. P35 ile G41'in farkı nedir? P35'de ne gibi avantajım olur?
G41 anakartlar 4 slotluları her kanaldan 2 GB destekliyor diye hatırlıyorum yanlış olabilir ama araştırmak lazım. 50-60 TL'ye HD 3650 tarzı bir ekran kartı alabilirsiniz. X5450, G41 alternatifi o fiyatta maalesef yok.
DDR3 8GB destekliyorlar. Belki DDR2 de destekler diye düşündüm. Sonuçta RAM kontrolcüsü aynı.

Henüz anakart da almadım. P35 ile G41'in farkı nedir? P35'de ne gibi avantajım olur?

DDR3 8GB destekliyorlar. Belki DDR2 de destekler diye düşündüm. Sonuçta RAM kontrolcüsü aynı.
P35 daha daha dayanıklı, daha yüksek potansiyel sunuyor overclock için. Soğutma performansı falan daha iyi.

P35 daha daha dayanıklı, daha yüksek potansiyel sunuyor overclock için. Soğutma performansı falan daha iyi.
G41 anakartlar ile hemen hemen aynı fiyata. Ancak G41 alırsam DDR3'e geçebilirim ve kesin olarak DDR3 8GB Destekler. P35'lerin DDR3 desteği yok. P45'ler de ateş pahası. Bilsem P35 8GB DDR2 destekliyor tercih ederim

Combo kart işinize yaramaz aslında Asuz g41 yada gigabayt g41 DDR3 kartlarına bakın onların o.c değerleri güzel ben Asus p5g41 kullanıyorum x5460 la

Combo kart işinize yaramaz aslında Asuz g41 yada gigabayt g41 DDR3 kartlarına bakın onların o.c değerleri güzel ben Asus p5g41 kullanıyorum x5460 la
Hocam Combo'dan kastım hem DDR2 hem DDR3 destekleyen G41 Chipset'li anakart. Asus'un da MSI'ın da, Gigabyte Combo'ya benzer DDR2 & DDR3 anakartı var.
Asıl sorunum şu: 8GB DDR3 destekleyen bu anakartlarda DDR2 8GB destekleyeni var mı? Ya da P35 Chipset'li 8GB DDR2 destekleyen anakart var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…