Xeon X5450 ve GT 1030 oyunlarda donma

falconfight52

Kilopat
Bilgisayarımda oyun oynarken oyun gayet akıcı ilerlerken bir anda kasmalar donmalar başlıyor bir kaç dakika sürüyor ve tekrar akıcı oluyor ama geçmiyor oyun esnasında en az 5 6 DK da bir yapıyor daha çok PES 2019 ve NFS Payback de oluyor. Nedeni nedir acaba?

Sistemim:
İntel Xeon X5450 3.00 GHz işlemci
8 GB RAM
NVIDIA GeForce GT 1030 ekran kartı
120 GB SanDisk SSD
500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerlerini paylaşırsanız sorunu anlamamızda yardımcı olursunuz. MSI Afterburner programı ile oyun içerisinde sıcaklık değerlerini paylaşabilirsiniz. Oyun içerisinde işlemci ve ekran kartında yaşanan sıcaklık problemleri oyun esnasında donmalara sebep olacaktır.

Oyunlar hangi diskte?
@bysuvari size katılıyorum. Sadece sıcaklık değil, Ekran kartı, RAM, işlemci. Bu üçünün frekans, kullanımları. Bunlar da olsa iyi olur.

Bence olay RAM'de patlıyor. Tahminim bu yönde ama konu sahibi arkadaş biraz daha bilgi vermeli.

HDD ışığınız sürekli yanıyor mu kasma yaşayınca.
Dikkat etmedim hiç eve geçince detaylı bilgiyi size ileteceğim.
Oyunlar hangi diskte?
@bysuvari size katılıyorum. Sadece sıcaklık değil, Ekran kartı, RAM, işlemci. Bu üçünün frekans, kullanımları. Bunlar da olsa iyi olur.

Bence olay RAM'de patlıyor. Tahminim bu yönde ama konu sahibi arkadaş biraz daha bilgi vermeli.
CPU,RAM ve SSD yeni,sorunun onlarda olacağını zannetmiyorum ama gerekli programlar aracılığı ile değerlerini size atacağım.
Oyunlar HDD de yüklü.
Oyunda kastığı zamana ait değerler.
20190529_195717.jpg
Yok mu yardım edicek kimse acaba ?
Sorunum devam etmekte bir çözümü yok mu ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı