Xeon X5460 Düşük Frekansta Çalışma Sorunu

GAMERSTRES

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. İşlemcim çok yavaş, çok düşük frekansta çalışıyor. Nasıl kendi hızına veya kendi hızının üstüne çıkarabilirim, yardım eder misiniz?

asa.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde sadece yorum yapabiliriz. Birincisi sisteminizin tam özelliklerini belirtmenizi öneririm. Ayrıca işlemci soğutucusu olarak ne kullanıyorsunuz? İşlemci sıcaklık değerlerini atabilir misiniz? Kaliteli bir soğutucuyla Overclock yapabilirsiniz. Ancak şuan bile kendi frekansından daha düşükte çalışıyorsa sıcaklık çok yüksek demektir. Kasa içi hava sirkülasyonunu ve ayrıca işlemci soğutucusunu tekrar kontrol etmenizde fayda var.

Isınıyorsa kendini kısıtlayacaktır.
Kasa bakımı ve termal macun yenilemesi yapın.
Güç seçenekleri ''Yüksek performans'' olarak değiştirin.
Windows 7 ve Vista Güç Seçenekeri - Microsoft
Ayriyeten Turbo hızları sadece Oyunlar ve yüksek performans isteyen uygulamalarda aktif hale getiriyor olabilir.

Temel güncelleştirme desteği verilmeyen bir işletim sisteminde durmayın.
Windows 10 işletim sistemine geçiş yapın.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Modlu BIOS güncellemesini yapmadıysanız yapın. Ardından BIOS'tan C1, C1E, veya Intel EIST gibi seçenekleri Disable yapın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı