Xeon x5460 ve anakart önerileri

tamotuzbes

Hectopat
E7500 işlemcim var ve P5kpl-am'in ROEM'sı anakartım var. Anakartım 4GB RAM destekliyor ve hali hazırda 4GB DDR2 RAM'im var. Sorunum şu arkadaşlar 8GB destekleyen bi anakart almak istiyorum sistemi biraz iyileştirmek için önerebileceğiniz anakart var mı? Oynadığım oyun olarak şu an PUBG Mobile emülatör var onda bile oynayamıyorum kasma probleminden dolayı yarın elime Xeon 5460 işlemci geçecek anakartı almalı mıyım ve kuracağım işletim sistemi ne olmalıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ekran kartım : RX 460 2 GB
anakart:5kpl-am in/roem/si
RAM:2x2 ddr2
işlemci :Şu an için e7500 ve x5460 ile değişecek

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem elinde 2 adet DDR2 RAM var önce bu RAM'lerin CL değerlerini ve MHz değerlerini öğren ve 2 adet daha 2GB DDR2 RAM al.

Alman gereken anakart P35-P45 veya P43 anakart olmalı toplamda 8GB ( 2+2+2+2 ) şeklinde olmalıdır.
Ben de aynı senin gibi bir sistem üzerinde uğraşıyorum ve Asus P5KSE anakart kullanıyorum.
E5450, X5450, X5460 işlemci arıyorum anakart üzerinde 4x2GB RAM var. İşlemci soğutucusu olarak da oldukça büyük bir işlemci soğutucum var.
Anlattıklarına göre sana da 8GB RAM miktarını en uygun şekilde bu yolla sağlamanda fayda sağlar umarım söylediklerim.
ASUS P5K SE

Bununla beraber;
Gigabyte GA-P35-DS3L

Bu iki anakart baya işini görür.

Ramlar 800 MHz CL değeri ne bilmiyorum.
Asus P5g41t-m Lx Ddr3 Soket Lga775 Anakart - GittiGidiyor
Bu anakartı alsam nasıl olur ? Elimdeki ramler çöp olur ddr 3 olduğu için herhalde ama Türkiye'de almak istiyorum çok fazla beklemek istemiyorum. Bu arada stok fan var bende soğutucum yok x5460 için çok problem olur mu ?

RAM'lerin tamamını değiştirmen gerekir 2 adet DDR3 (4+4) 8 GB RAM alman gerekir. Bu da fazladan külfiyet olur. X5460 120W TDP değerine sahip olduğu için yük altında ısınma yapabiliyor ama Overclock ve benzeri birşey yapmazsan stok fan ile çalıştırabilirsin bir sorun olmaz bence. DDR3 ve DDR2 RAM'ler arasında FPS' e dair birşey değişmeyeceğinden dolayı tek kanal yerine çift kanal bellek mimarisi kullanan anakartlar almanda fayda var. Seçtiğin anakart da çift kanal bellek mimarisi kullanıyor. Alabilirsin dediğim gibi fazladan RAM değiştirme işine gitmen gerekiyor. 4GB DDR3 1333MHz RAM alman gerekecek oda tanesi 120-150 TL arasında değişiyor bizim ülkemizde.

Hocam şimdi taktım işlemcimi BIOS güncellemesi yaptım.Fakat bilgisayar çalışmıyor denecek kadar yavaş problem ne anlıyamadım.Yardımcı olabilir misin ?

İşlemcini değiştirdiysen sıfırdan kurulum yapmalısın. Halihazırdaki sistem üzerinde düzgün çalışmaması normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…