Xeon X5470 Windows 7 format sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde Letgo üzerinden bir bilgisayar aldım fakat biraz düşük özellikte. İçerisinde şu an Windows 7 kurulu fakat Windows 10'a zaten çeviremiyorum.
  1. Intel Xeon X5470.
  2. 8 GB RAM.
  3. GTX 660 ekran kartı.
  4. Gigabyte G41M-combo anakart.
Bunlar var içerisinde. İşlemciden kaynaklı olarak Windows 10 atamıyorum. Fakat Windows 7 ISO indirdiğim zaman da flash bellek üzerinden yine format atamıyorum. Sanki bilgisayar formata izin vermiyor gibi. 2 gündür format atmaya uğraşıyorum resmen. Bu durumu nasıl çözebilirim? Format atmak istiyorum.

Lütfen yardımcı olun, teşekkürler.

Windows 10'a yükseltebilirsem yükseltmek de istiyorum fakat yükselmez derseniz de Windows 7 olması benim için sorun değil.

Bu site üzerinden anakart modelinden BIOS bulup BIOS güncellemsi yapıp dener misiniz? Xeon işlemcilerde microcode gerekli format atabilmek için bunların içerisinde yanlış hatırlamıyorsam var.
Veya eski bilgisayarınızdan SSD veya HDD'nize format atıp bu sisteme takın.

Ama anakartın 3 farklı modeli var hangi modelse ona göre indirin v1.3 v1.4 v2.0 bunlardan hagisi ise.
Pek düşük özelliği yok bence iyi bir soğutma ile işlemciye oveclock yaparsanız GTX 970 falan kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda atayım BIOS için.

Son düzenleme:
Bu site üzerinden anakart modelinden BIOS bulup BIOS güncellemsi yapıp dener misiniz? Xeon işlemcilerde microcode gerekli format atabilmek için bunların içerisinde yanlış hatırlamıyorsam var.
Veya eski bilgisayarınızdan SSD veya HDD'nize format atıp bu sisteme takın.

Modelini falan buldum da BIOS güncellemesini tam olarak nasıl yapıyorduk?
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum - Technopat Sosyal

Hocam size yardımcı olabilir.
Windows ve Office ISO İndirme Aracı

Hocam buradan gerekirse istediğiniz sürümü indirebilirsiniz.

Win 10 ISO indiriyorum fakat işlemci düşük hatası veriyor ve desteklemiyor.
Ama anakartın 3 farklı modeli var hangi modelse ona göre indirin v1.3 v1.4 v2.0 bunlardan hagisi ise.
Pek düşük özelliği yok bence iyi bir soğutma ile işlemciye oveclock yaparsanız GTX 970 falan kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoda atayım BIOS için.

2.0 olanını bulup indirdim şuan.

.
Tekrar atayım bu video ile atabilirsiniz. Xeon işlemcilerin genel problemi budur BIOS modlarında bu sorun giderilmiş oluyor bir de dediğim gibi iyi bir soğutucu ile 4GHz değerine çıkarsanız GTX 970 kullanabilirsiniz ben X5460 ile 3.55GHz ile 960 kullanıyorum öoğu oyunda darboğaz yok denecek kadar az. Xeon işlemcileri küçümsemeyin.

2.0 olanını bulup indirdim şu an.

Bu sizin modelinize göre rev 1.3 ise 2.0 indirmeyin ne ise onu indirin harfi harfine modele uygun olsun.

.
Tekrar atayım bu video ile atabilirsiniz. Xeon işlemcilerin genel problemi budur BIOS modlarında bu sorun giderilmiş oluyor bir de dediğim gibi iyi bir soğutucu ile 4GHz değerine çıkarsanız GTX 970 kullanabilirsiniz ben X5460 ile 3.55GHz ile 960 kullanıyorum öoğu oyunda darboğaz yok denecek kadar az. Xeon işlemcileri küçümsemeyin.

Bu sizin modelinize göre rev 1.3 ise 2.0 indirmeyin ne ise onu indirin harfi harfine modele uygun olsun.

Küçümsediğim için değil, gayet güzel bir işlemci. Fakat temiz bir format atamadım 2 gündür :) Bakalım, videoyu izliyorum. Bilgisayarın soğutması iyi.
.

Hocam videodaki Gigabyte BIOS programını kuruyorum fakat masaüstüne herhangi bir exe çıkmıyor. Onun sonradan açtığı @Bios programını ben açamıyorum.

Son düzenleme:
Ocam videodaki Gigabyte BIOS programını kuruyorum fakat masaüstüne herhangi bir exe çıkmıyor. Onun sonradan açtığı @BIOS programını ben açamıyorum.

Hiçbir fikrim yok bende ASUS anakart olduğundan dolayı BIOS üzerinden Update yapmıştım. Eski kullandığınız bilgisayara takıp format atabilirsinniz. Exe çıkmıyor derken ara kısmından da çıkmıyor mu?
Videonun ilerisinde Q-flash ile yapım var onu deneyin o zaman.

Hiçbir fikrim yok bende ASUS anakart olduğundan dolayı BIOS üzerinden Update yapmıştım. Eski kullandığınız bilgisayara takıp format atabilirsinniz. Exe çıkmıyor derken ara kısmından da çıkmıyor mu?
Videonun ilerisinde Q-flash ile yapım var onu deneyin o zaman.

Windows 10 sıkıntı çıkarmaz değil mi böyle bir model için?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı