Xfce masaüstünü kaldırıp Cinnamon kurmak

401916

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Mint Xfce kullanıyorum. Belleğim olmadığı ve çok dosyam olduğu için format atamıyorum. Xfce masaüstünü özellikleriyle beraber tamamen kaldırıp Cinnamon kurmak istiyorum. Xfce ortamında dair hiçbir şey kalmayacak ve sadece cinnamon özellikleri olacak şekilde nasıl yaparım? @OzgunP

Dosyalarını yedekleyerek yap. Diğer türlü olmuyor diye biliyorum.

sudo apt purge xfce4 xfce4-goodies yazıp yüklü her şeyi kaldırabilirsiniz. Kaldırdıktan sonra yüklü bir şey kalıp kalmadığını kontrol etmek için apt search xfce komutunu kullanabilirsiniz.

sudo apt install cinnamon komutu ile de Cinnamon masaüstünü kurabilirsiniz. Eğer yeterli alanınız varsa Xfce masaüstünü silmenize gerek yok, sadece bir kez oturum başlatılırken Cinnamon seçmeniz yeterli olacaktır.

Dediğinizi yaptım. Sonra Synaptic ile Xfce araçlarını silerken sistemi çökerttim. Sonradan temiz kurulum yaptım.

Sonra Synaptic ile Xfce araçlarını silerken sistemi çökerttim.

TTY ya da kurtarma kipi üzerinden, apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core komutu ile sistemi kurtarabilirdin. Büyük ihtimalle, xfce araması sonucunda mint-info-xfce paketini de kaldırınca sorun oluştu. Bu paket Linux Mint'in hangi sürümünün kullanıldığına dair bilgi içeriyor ve diğer meta paketlerle kurulduğu için tetikleme ile bazı gerekli paketlerin de kaldırılmasına sebep oluyor.

TTY ve kurtarma kipini açmayı denedim. Hiçbiri açılmayınca temiz kurulum yaptım. Logo ekranında takılı kalıyordu.

Kurtarma kipine ulaşamamak çok nadir bir durumdur, çekirdeğin bazı unsurlarını elle silmek, dosya sisteminin ciddi biçimde bozulması, radikal partisyon değişiklikleri ya da çekirdek ile ilgili ciddi bir sorununun olması durumunda olabilir. Masaüstü ortamı ile ilgili unsurları sildiğinde, tetikleme olasılığı ile en fazla Xorg ile ilgili bir şeyler kaldırılır, yani kurtarma kipini etkilemez. Çekirdek kaynaklı bir sorun yaşandığında da, eski çekirdeklerin birisinin kurtarma kipi ile başlangıç yapılabilir. Bu arada, sistemi kurtarma kipi ile açmaktan, resume seçeneğini kullanmayı kastetmiyorum. Kurtarma menüsündeki root seçeneğini kullanmaktan bahsediyorum. Ağ desteğini etkinleştirdikten sonra, root seçeneği ile bu aşamadaki bir sistem kolayca kurtarılır.

O kadar derin düşünmedim hocam. Belki konu açsaydım kurtarabilirdik. Yine de cevapladığınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…