Pacmanİnstall
Picopat
- Makaleler
- 1
Alacitty'i hep kullanmak istemişimdir. Konu açsam yardımcı olur musunuz? GNOME Terminalden iyi midir?Terminali beğenmezseniz alacritty kurabilirsiniz, hızlıdır XFCE'nin normal terminalinden.
Normal bir durumSon durum:
Ben pes ettim. Ya bu Dock yapmak ne zor şey ya? Panel sildim korkarak elimde kaldı zaten. Vallahi bunu kullanana saygım var. @403976 hala deniyor benim tahammülüm bitti vallahi. Kullanan arkadaşlara Allah sabır versin. 300 Mb az RAM yiyecek dite benim için çekilecek çile değil. GNOME 1.1 GB yiyor en fazla. Genelde 923 MB oluyor açtığımda. Bu da 600 900 arası.
Hafif, hızlı, görünümü de güzel. Güvenli de olduğunu düşünüyorum.Alacitty'i hep kullanmak istemişimdir. Konu açsam yardımcı olur musunuz? GNOME Terminalden iyi midir?
Evet Alacitty ile çok güzel şeyler görüyorum. Konfigüre etmesi kolaysa kullanmayı deneyeyim mi?Hafif, hızlı, görünümü de güzel. Güvenli de olduğunu düşünüyorum.
Yani evet, config dosyaları internette de var.Evet Alacitty ile çok güzel şeyler görüyorum. Konfigüre etmesi kolaysa kullanmayı deneyeyim mi?
Hocam Plank kullanabilirsiniz. Alttaki paneli kaldırın,Plank'ı kurun. Sonra temalarla özelleştirin ve açılışta başlayacak şekilde ayarlayın. Tema olarak WhiteSur kullanabilirsiniz.Son durum:
Ben pes ettim. Ya bu Dock yapmak ne zor şey ya? Panel sildim korkarak elimde kaldı zaten. Vallahi bunu kullanana saygım var. @403976 hala deniyor benim tahammülüm bitti vallahi. Kullanan arkadaşlara Allah sabır versin. 300 Mb az RAM yiyecek dite benim için çekilecek çile değil. GNOME 1.1 GB yiyor en fazla. Genelde 923 MB oluyor açtığımda. Bu da 600 900 arası.
Alacitty'i hep kullanmak istemişimdir. Konu açsam yardımcı olur musunuz? GNOME Terminalden iyi midir?
## Copyright (C) 2020-2022 Aditya Shakya <adi1090x@gmail.com>
## Configuration for Alacritty, the GPU enhanced terminal emulator.
## It's a very basic and simple config file, for full configuration...
## See, /usr/share/doc/alacritty/example/alacritty.yml
## Import files (Colors, Fonts, Etc)
import:
- ~/.config/alacritty/colors.yml
- ~/.config/alacritty/fonts.yml
## Set environment variables
env:
TERM: alacritty
WINIT_X11_SCALE_FACTOR: '1.0'
## Terminal window settings
window:
dimensions:
columns: 84
lines: 23
padding:
x: 12
y: 12
decorations: full
startup_mode: Windowed
dynamic_title: true
## scrolling
history: 10000
multiplier: 3
## Background opacity
opacity: 0.8
## Cursor
cursor:
style:
shape: Block
blinking: On
unfocused_hollow: false
## Live config reload
live_config_reload: true
## Shell
#shell:
# program: /bin/zsh
# args:
# - --login
# Colors (Gruvbox dark)
colors:
# Default colors
primary:
# hard contrast: background = '0x1d2021'
background: '0x282828'
# soft contrast: background = '0x32302f'
foreground: '0xebdbb2'
# Normal colors
normal:
black: '0x282828'
red: '0xcc241d'
green: '0x98971a'
yellow: '0xd79921'
blue: '0x458588'
magenta: '0xb16286'
cyan: '0x689d6a'
white: '0xa89984'
# Bright colors
bright:
black: '0x928374'
red: '0xfb4934'
green: '0xb8bb26'
yellow: '0xfabd2f'
blue: '0x83a598'
magenta: '0xd3869b'
cyan: '0x8ec07c'
white: '0xebdbb2'
## Copyright (C) 2020-2022 Aditya Shakya <adi1090x@gmail.com>
# Font configuration
font:
# Normal (roman) font face
normal:
family: "JetBrainsMono Nerd Font"
#style: Regular
# Bold font face
bold:
#style: Bold
# Italic font face
italic:
#style: Italic
# Bold italic font face
bold_italic:
#style: Bold Italic
# Point size
size: 10
# Offset
#offset:
# x: 0
# y: 0
# Glyph offset
#glyph_offset:
# x: 0
# y: 0
Plank'ın RAM kullanımı ne kadar?Dock olarak kesinlikle Plank öneririm. Xfce panel çok elastiktir ama orjinalini bırakmak akıl sağlığı için her zaman daha mantıklı. 2. paneli silip onun yerine de plank kurulup başlangıca plank eklendiğinde güzel ve minimalist bir dock olur.
Tema işi çok kişisel bir durum. Kendi adıma karanlık temalardan graphite'in dosya yöneticisi tasarımı hoşuma gittiği için gtk olarak graphite compact, ekranı da en yüksek verimlilikle kullanmak için kenarlıkları da orchis kullanıyorum. Her şeyin belli bir uyumlulukta olması için önerdiğim temalar dracula, gruvbox, nord, everforest,
Xfce de tema kurulumu çok basittir, ev dizinine .themes ve .icons klasörlerini oluşturup indirdiğiniz tema dosyalarını ve ikon dosyalarını bu klasörlere atıp ayarlardan tema ve ikonları seçebilirsiniz.
Alacritty basit bir terminal olarak ben de kullanıyorum, kullandığım config dosyaları şu şekilde;
~/.config/alacritty/alacritty.yml dosyası:
YAML:## Copyright (C) 2020-2022 Aditya Shakya <adi1090x@gmail.com> ## Configuration for Alacritty, the GPU enhanced terminal emulator. ## It's a very basic and simple config file, for full configuration... ## See, /usr/share/doc/alacritty/example/alacritty.yml ## Import files (Colors, Fonts, Etc) import: - ~/.config/alacritty/colors.yml - ~/.config/alacritty/fonts.yml ## Set environment variables env: TERM: alacritty WINIT_X11_SCALE_FACTOR: '1.0' ## Terminal window settings window: dimensions: columns: 84 lines: 23 padding: x: 12 y: 12 decorations: full startup_mode: Windowed dynamic_title: true ## scrolling history: 10000 multiplier: 3 ## Background opacity opacity: 0.8 ## Cursor cursor: style: shape: Block blinking: On unfocused_hollow: false ## Live config reload live_config_reload: true ## Shell #shell: # program: /bin/zsh # args: # - --login
~/.config/alacritty/colors.yml dosyası:
YAML:# Colors (Gruvbox dark) colors: # Default colors primary: # hard contrast: background = '0x1d2021' background: '0x282828' # soft contrast: background = '0x32302f' foreground: '0xebdbb2' # Normal colors normal: black: '0x282828' red: '0xcc241d' green: '0x98971a' yellow: '0xd79921' blue: '0x458588' magenta: '0xb16286' cyan: '0x689d6a' white: '0xa89984' # Bright colors bright: black: '0x928374' red: '0xfb4934' green: '0xb8bb26' yellow: '0xfabd2f' blue: '0x83a598' magenta: '0xd3869b' cyan: '0x8ec07c' white: '0xebdbb2'
~/.config/alacritty/fonts.yml dosyası:
YAML:## Copyright (C) 2020-2022 Aditya Shakya <adi1090x@gmail.com> # Font configuration font: # Normal (roman) font face normal: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Regular # Bold font face bold: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Bold # Italic font face italic: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Italic # Bold italic font face bold_italic: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Bold Italic # Point size size: 10 # Offset #offset: # x: 0 # y: 0 # Glyph offset #glyph_offset: # x: 0 # y: 0
Teşekkürler hocam bir ara deneyimlersem kesinlikle deneyeceğimDock olarak kesinlikle Plank öneririm. Xfce panel çok elastiktir ama orjinalini bırakmak akıl sağlığı için her zaman daha mantıklı. 2. paneli silip onun yerine de plank kurulup başlangıca plank eklendiğinde güzel ve minimalist bir dock olur.
Tema işi çok kişisel bir durum. Kendi adıma karanlık temalardan graphite'in dosya yöneticisi tasarımı hoşuma gittiği için gtk olarak graphite compact, ekranı da en yüksek verimlilikle kullanmak için kenarlıkları da orchis kullanıyorum. Her şeyin belli bir uyumlulukta olması için önerdiğim temalar dracula, gruvbox, nord, everforest,
Xfce de tema kurulumu çok basittir, ev dizinine .themes ve .icons klasörlerini oluşturup indirdiğiniz tema dosyalarını ve ikon dosyalarını bu klasörlere atıp ayarlardan tema ve ikonları seçebilirsiniz.
Alacritty basit bir terminal olarak ben de kullanıyorum, kullandığım config dosyaları şu şekilde;
~/.config/alacritty/alacritty.yml dosyası:
YAML:## Copyright (C) 2020-2022 Aditya Shakya <adi1090x@gmail.com> ## Configuration for Alacritty, the GPU enhanced terminal emulator. ## It's a very basic and simple config file, for full configuration... ## See, /usr/share/doc/alacritty/example/alacritty.yml ## Import files (Colors, Fonts, Etc) import: - ~/.config/alacritty/colors.yml - ~/.config/alacritty/fonts.yml ## Set environment variables env: TERM: alacritty WINIT_X11_SCALE_FACTOR: '1.0' ## Terminal window settings window: dimensions: columns: 84 lines: 23 padding: x: 12 y: 12 decorations: full startup_mode: Windowed dynamic_title: true ## scrolling history: 10000 multiplier: 3 ## Background opacity opacity: 0.8 ## Cursor cursor: style: shape: Block blinking: On unfocused_hollow: false ## Live config reload live_config_reload: true ## Shell #shell: # program: /bin/zsh # args: # - --login
~/.config/alacritty/colors.yml dosyası:
YAML:# Colors (Gruvbox dark) colors: # Default colors primary: # hard contrast: background = '0x1d2021' background: '0x282828' # soft contrast: background = '0x32302f' foreground: '0xebdbb2' # Normal colors normal: black: '0x282828' red: '0xcc241d' green: '0x98971a' yellow: '0xd79921' blue: '0x458588' magenta: '0xb16286' cyan: '0x689d6a' white: '0xa89984' # Bright colors bright: black: '0x928374' red: '0xfb4934' green: '0xb8bb26' yellow: '0xfabd2f' blue: '0x83a598' magenta: '0xd3869b' cyan: '0x8ec07c' white: '0xebdbb2'
~/.config/alacritty/fonts.yml dosyası:
YAML:## Copyright (C) 2020-2022 Aditya Shakya <adi1090x@gmail.com> # Font configuration font: # Normal (roman) font face normal: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Regular # Bold font face bold: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Bold # Italic font face italic: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Italic # Bold italic font face bold_italic: family: "JetBrainsMono Nerd Font" #style: Bold Italic # Point size size: 10 # Offset #offset: # x: 0 # y: 0 # Glyph offset #glyph_offset: # x: 0 # y: 0
Hocam sizin RAM kaç GB idi?Plank'ın RAM kullanımı ne kadar?
Ayrıca masaüstünüzü atar mısınız? Merak ettim şimdi.
8GB RAM var ve Swap alanı da var. 65 MB RAM kullanıyor şu anda.Teşekkürler hocam bir ara deneyimlersem kesinlikle deneyeceğim
Bu arada Orchis gerçekten harika bir tema. En sevdiğim tema oldu şimdiye dek...
Hocam sizin RAM kaç GB idi?
Eğer 8 veya 8 in altıysa Swap açtınız mı?