XFX 5600 XT ekran kartı 3. fan dönmüyor

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
Radeon XFX 5600 XT 3 fanlı ekran kartı. Fakat bendeki kartın 3. fanı dönmüyor sadece iki tanesi dönüyor. Radeon ayarlarından fan hızlarını maksimuma çıkarıyorum yine de 2 fan çalışıyor üçüncüsü dönmüyor. Sizce bozuldu mu bu? Veya bozulduğunu anlamamın bir yolu var mı?

Afterburner üzerinden fanların ayrı ayrı kontrol edilip edilmediğine bakın. 3. fan belirli bir sıcaklıktan sonra dönmeye başlıyor olabilir bu yüzden dönmüyordur belki.

Afterburner üzerinden fanların ayrı ayrı kontrol edilip edilmediğine bakın. 3. fan belirli bir sıcaklıktan sonra dönmeye başlıyor olabilir bu yüzden dönmüyordur belki.

Hocam baktım ayrı ayrı kontrol edilmiyor tek seçenek var. Radeon ayarlarına da baktım orada da aynı. Stress testine sokuyorum fanlar hızlanmıyor bile 3. fan yine dönmüyor

Stres testinde bile dönmüyor ise direk aldığınız yere danışın bu zamanda risk almak istemezdim ben garantiden falan çıkarsa ekran kartı bulamazsınız bunu biliyorsunuz gerçi ama daha ikna olursunuz .Son çare olarak ekran kartı bağlantılarını kontrol edin

Hepsine baktım sanırım 3. fan mortingen cevaplar için teşekkürler

Ne zaman aldınız? Garantisi devam ediyor ise yollayın.

6 ay olmadı daha garantisi devam ediyor gönderdiğim zaman ben kartsız ne yaparım bir taktik var mı?

Hepsine baktım sanırım 3. fan mortingen cevaplar için teşekkürler

6 ay olmadı daha garantisi devam ediyor gönderdiğim zaman ben kartsız ne yaparım bir taktik var mı?

Maalesef yok, bir süre idare edeceksiniz artık
Bir de fan hızını %100'e getirip dener misin?
Yükte sıcaklık kaçtı?

Tüm bunları anlamanın tek bir yolu var. Sıcaklık degerlerini kontrol edin düzgün bir programla.

Ekran kartı en yüksek tepe sıcaklıgı noktası
Ekran kartı genel sıcaklıgı
Ekran kartının vram sıcaklıgını

Bu 3 önemli degeri kontrol edin. Eger istenilen degerleri veriyorsa kartınız 3.fanın dönmesine gerek olmadıgından dönmüyor olabilir. Ya da fan bozulmuştur. Fan degiştirmek kolay bir yol diye biliyorum. İnşa Allah bir bozulma yoktur.

Manuel olarakta bakabilirsiniz.Pc yi kapat diğer fanları elinle döndür bi hisset sonra dönmeyini döndür.Mekanik bozuksa zaten böyle bir zor dönüyor hissediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…