XFX 6700 XT sistemde oyun açıldıktan birkaç dakika sonra bilgisayar kapanıyor

Autocritas

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.

ATX kasamda mATX anakartım esnediği için işlemci zarar gördü. İşlemcim temassızlık yapıyordu. İşlemciyi çıkartırken yine anakart M4 soketini kırdım ve işlemci pinlerini yamulttum.

Sonrasında hiç uğraşmadan yeni ATX anakart ve işlemci alıp sistemi baştan montajladım. Format attım ve Windows 11 Pro kurarak tüm driver dosyalarını sıfırdan kurdum.

Sistemim şudur:

XFX 6700 XT ekran kartı.
Ryzen 5 5600 işlemci.
Gigabyte B550 ATX V2 rev1.3 anakart.
Base 2400-XMP 3000 MHz 8 GB CL16RAM X2.
Adata 1TB NVMe 2 SSD.
CV550W Corsair.

Kasam Corsair'in büyük kasalarındandır. 3 adet önde, 1 adet arkada fanım var. İşlemcimde Xigmatek tek fanlı tepe soğutucu var. Ekran kartı 8, işlemcim 6 pin ile anakarta bağlıdır.

Oyuna girdikten 1-5 dakika içinde görüntü donuyor. Bazen ses gelmeye devam ediyor, görüntü gidiyor ve fanlar %100 kullanıma geçiyor.
Bazen görüntü gidiyor, reset atıyor ve BIOS'a giriyor direkt. Bazen BIOS'a giriyor, boot edemiyor ve M.2 SSD'yi görmüyor. Farklı hatalar alınca ben de donamım parçalarımı teker teker stres testine soktum. %100 yükte hiçbir problem yok. Sonrasında farklı programlar ile donanımın tamamını eş zamanlı stres testine soktum. İşin garibi hepsi %100 yükte iken yine ne bir donma, ne bir takılma var. ( maşallah deyin.) 10 dk sonunda sıcaklıklar şöyle:

GPU Max 72 derece.
CPU Max 64 derece.
SSD Max 60 derece.
Kasanın anakartın ölçtüğü ısıları Max 60 derece.

Anakartımın BIOS versiyonu 1 yıllık. Daha yeni güncelleme gelmiş. Kurmadım ama rev 1.3 FC sürümünde böyle kronik bir hata yok.

Tüm donanımı stres testine soktuğumda bile bu düşük güç kaynağında bir problem yok.

Denemediğim driver, BIOS, Windows ayarı vs. kalmadı.

BIOS'ta güç tüketiminde 5v, 12v vb. belirtilen değerlerin üzerine hiçbir şekilde çıkmıyorum.

Hayatımda ilk defa bu kadar garip bir problem ile karşı karşıyayım. 6 saat açık kalsa problem yok. %100 stres testinde problem yok. Ancak %60 kullanım olan oyunda bilgisayar çöküyor.

Engin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ram'lere bir XPM harici manuel olarak 3000mhz'ye çıkar olmazsa bi memtest yapar mısın ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ram'lere bir XPM harici manuel olarak 3000mhz'ye çıkar olmazsa bi memtest yapar mısın ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dün Memtest de problem çıkmadı.
Manuel değerlerle de denedim, aynı sorun devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı